Ragnhild Strøm blir intervjuet om sine opplevelser under krigen av Bodil Strøm Lindseth. (Foto: Jens Martin Olsen)

Premiere for ny jubileums-podkast

Fredag blir det premiere for en ny podkast-serie - "Fortellinger fra Flatanger". Den inngår i markeringa av kommunens 150-årsjubileum.

- Vi har planlagt fem episoder så langt, og har valgt ut fem ulike tema og personer som intervjues. Men vi er åpne for forslag på flere, sier Jens Martin Olsen, medlem i komiteen for Flatanger kommunes 150-årsjubileum.

Komiteen har arbeidet siden årsskiftet med å klekke ut ideer om hvordan jubileet kan markeres under en pandemi.

Alternativ markering

Det ble tidlig klart at en tradisjonell feiring med mye folk samlet, ikke var mulig å gjennomføre. Derfor landet komiteen på alternative løsninger.

Først ute er altså en podkast. Senere blir det gitt ut et jubileumshefte, forfattet av Reidar Lindseth. Det blir utdelt til alle husstander og hytter i kommunen. 

Det planlegges også en utstilling, og jubileet skal markeres under to gudstjenester 15. august i Løvøy kirke og 3. oktober i Vik kirke.

Den første podkast-sendinga vil du kunne høre både i Flatangernytt, via jubileumssida på Facebook og på andre strømmetjenester.

Krigsopplevelser

Ragnhild Strøm er den første som blir intervjuet i den nye podkast-serien. I samtale med Bodil Strøm Lindseth forteller hun om oppveksten på Asholmen ved Utvorda, og om sine opplevelser under krigen.

[annonse]
Hennes onkel var en av de to som satt i "Kaninreiret" og sendte meldinger til England om tyskernes bevegelser.

- Vi håper at podkast gjør at vi lokker flere fra min generasjon til å høre og engasjere seg. En podkast kan høres hvor som helst, sier Jens Martin Olsen, som er ansvarlig for den første episoden av "Fortellinger fra Flatanger".

Podkasten legges ut fredag 2. juli - og kan altså høres på Flatangernytt.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.