Det ventes svært sterk vind søndag ettermiddag og kveld, og folk bes om å holde seg innendørs.

Politiet ber folk holde seg innendørs søndag

Politiet går ut og advarer folk mot å oppholde seg utendørs søndag ettermiddag og kveld. Da er det ventet svært kraftig vind.

– Vi ber folk i Trøndelag holde seg innendørs søndag ettermiddag og kveld. Gjør unna nødvendig kjøring på forhånd og fest løse gjenstander, sier stabssjef Kjell Bergland i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Oransje farevarsel

Meteorologisk institutt har sent ut oransje farevarsel om svært kraftige vindkast søndag ettermiddag. Søndag ettermiddag ventes vestlig full storm, og sent på kvelden kortvarig sterk storm på kysten som dreier nordvest om kvelden.

Det er ventet at vinden først treffer Møre og Romsdal og sør i Trøndelag, før den sent på søndagen og natt til mandag treffer nord i Trøndelag. 

Vind på 40-43 meter i sekundet

Meteorologisk institutt opplyser at det kan ventes lokalt svært kraftige vindkast på 30-40 meter pr sekund – på kysten helt oppe i 40-43 meter pr. sekund

– Vi forventer at veier kan bli stengte og at ferjer blir innstilte, advarer Kjell Bergland.

Politiet anbefaler innbyggerne å følge godt med både på værmeldingene i timene framover og oppdateringene på farevarsel fra Meteorologisk institutt.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.