MINNEORD

Per Anton Løfsnæs til minne

Budskapet om Per Antons plutselige bortgang kom brått og uventet og var ufattelig vondt å få.


Per Anton var en person som gjorde seg usedvanlig positivt bemerket i Flatanger. Han ble satt utrolig stor pris på av så vel sambygdinger som bekjente i fylket og landet for øvrig. Få har hatt mer å si for Flatanger enn Per Anton med sin daglige iver etter å skape virksomhet og trivsel i heimkommunen. «Klart vi kan få det til her i Flatanger», sa han. «Bare gjør det! Sett i gang!».

Per Anton hadde etter hvert en finger med i spillet når det gjaldt det meste som skjedde i kommunen. Store summer av pengene Bjørøya tjente, ble pløyd tilbake i lokalsamfunnet. Dette bidrog til nye arbeidsplasser, ny idrettshall og nye selskaper som Namdal Rensefisk og Havbruksparken, for å nevne noe. Han hadde en sjelden stor gjennomføringsevne og et stort engasjement, og han ga full gass hele tiden. 

Den siste tiden jobbet han aktivt med flere pågående prosjekt, bl.a. nytt produksjonsbygg og kranslipp for Folla Maritime i Storlavika. Dette vil, som han sa, gi et kraftig løft for Flatanger som virksom kystkommune inn i framtiden. Per Anton var samtidig opptatt av kompetansenivået i vår lille kommune. Han har vært med og bidratt til at det er høyt i forhold til innbyggertall. 

Han ønsket at folk skulle trives også på fritiden. Derfor tok han bl.a. initiativ til lys opp på Storfjellet, og bidrog med finansiering til dette. Per Anton ønsket også at man kom i gang med etablering av idrettsbane ved skolen.

Per Anton var helt sentral i utviklingen av Aqua Kompetanse. Han evnet å se opp og fram, og tenkte langsiktig utvikling fremfor kortsiktig profitt. 

Etter hvert ble han en krevende og kravstor kunde, akkurat en slik kunde bedriftene behøver. Han forventet mye, og la lista så høyt at vi alltid hadde noe å strekke oss etter. «Vi kan alltid bli bedre», pleide han å si. Aqua Kompetanse har svært mye å takke Per Anton for. 

Du trengte aldri lure på hva Per Anton mente om noe. Han var direkte og ærlig, og hans temperament var like stort som hans engasjement. Han evnet å bruke en særegen kombinasjon av glød og lidenskap for å få ting gjort. Samtidig var han ydmyk og klok. Den ofte korte, men smittende latteren, satt aldri langt inne. Oppi alt hadde han humor og sitt lune smil på lur. Man fikk påfyll og energi av å sitte i møter med ham. Det er en sjelden, men verdifull egenskap å inneha. 

På samme måte som han hadde et stort og bankende hjerte for Flatanger, banket hjertet hans for Bjørøya og for alle kollegaene. Vi gleder oss over at Bjørøya skal drives videre i Per Antons ånd. Der finnes mange dyktige kollegaer som vil drive og utvikle dette viktige selskapet videre.

Det er med største respekt vi lyser fred over Per Antons minne. Vår dypeste medfølelse går spesielt til hans kone, barn, barnebarn og den nærmeste familie, men også til alle andre som har mistet en utrolig flott kollega, venn og forretningsforbindelse.

Styret og ansatte i Aqua Kompetanse AS

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.