Anna Lunde Lauvsnes (til venstre) og Liv Brønstad var onsdag i full gang med å pakke om hurtigtester, som skal sendes ut til skolene. (Foto: Flatanger kommune)

Oppfordrer alle barn til å teste seg før skolestart

Alle barn fra 1. til 10. klasse i Flatanger oppfordres til å ta en korona-test før skolestart. Hurtigtester blir delt ut på skolene.

- Vi ønsker at alle skolebarn og ansatte i skoler og barnehager tester seg før oppstart etter jul. På den måten kan vi fange opp eventuell smitte før oppstart, sier helse- og omsorgssjef Liv Brønstad.

Sterk oppfordring

Det er frivillig å ta en hurtigtest, men alle oppfordres sterkt til å gjøre det. Hurtigtester vil bli utdelt, og foreldre får beskjed om tid og sted fra skolene.

Fra sentralt hold har kommunene blitt henstilt om å legge til rette for hurtigtesting av elever og ansatte. Barnehagebarn er ikke i målgruppen. 

Flatanger kommune pakker nå om selvtester for utkjøring.

Namsos på hælene

Også i Namsos kommune blir elever oppfordret til å ta selvtest. Først opplyste kommunen at hurtigtestene blir delt ut på første skoledag, fordi kommunen ikke rakk å få dem ut tidligere. Foreldre protesterte og mente at hvis ungene møtte til første skoledag uten å være testet, kunne skaden alt være skjedd.

Onsdag gjorde kommunen helomvending, og opplyser nå at foreldre og foresatte kan hente hurtigtester på skolen mandag mellom klokka 10 og 14, slik at elevene får testet seg hjemme før de møter på første skoledag tirsdag.

– Vi har full forståelse for at foresatte reagerer. Kommuneoverlegen har nå lyttet til innspillene som har kommet inn og endret strategien, sier grunnskoleleder Knut Storeide til Namdalsavisa.

[annonse]
Tilbudet om hurtigtest gjelder også elevene på Olav Duun videregående skole.

– Jeg ønsker  å minne om at det er viktig at både barn og voksne har fokus på smittevern gjennom hele juleferien. Og særlig viktig er det at ingen med luftveissymptomer møter opp på skole eller barnehage etter juleferien, sier Roger Sæthre.

Test innenfor 24 timer før skolestart

I Flatanger oppfordres alle elever og ansatte i skole og barnehage til å teste seg innenfor 24 timer før de møter på skolen eller jobb første dag etter jul, tirsdag 4. januar.

Foreldre og foresatte får beskjed fra skolen via «Visma Flyt Skole» om hvor og når hurtigtester utdeles. Ansatte i skoler og barnehager vil bli informert av sin leder.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.