Adresseavisen hadde størst framgang i opplag andre halvår i fjor, mens NA og TA gikk tilbake. Flatangernytt fikk en liten økning. (Fotomontasje)

Nedgang for noen aviser –⁠ liten økning for Flatanger­nytt

Mens noen går ned i opplag, holder Flatangernytt stand – til tross for noen problemer med overgang til nytt abonnementssystem.


Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la onsdag fram nye opplagstall for andre halvår 2023 sammenlignet med andre halvår 2022.

– Det er gledelig å se at lokalavisene står sterkt blant folk landet rundt. Våre stabile opplagstall viser at redaktørstyrte lokalaviser lager journalistikk som er verdt å betale for. Lokalavisene er også en nyttig markedskanal for nasjonale og lokale annonsører, sier generalsekretær Tomas Bruvik i LLA i en pressemelding.

Lokalaviser øker

Lokalavisene tilknyttet LLA gikk fram med 0,6 prosent i opplag i fjor.

Også i Trøndelag er det flere lokalaviser som har en stor framgang prosentvis. Størst framgang i antall abonnenter hadde Adresseavisen, som økte opplaget med 3.500 til 79.084.

De to nest største. Trønder-Avisa og Namdalsavisa, fikk en nedgang i opplaget på henholdsvis 632 og 561.

Økte med 20

Flatangernytt økte med 20, og har nå et godkjent opplag på 1.086.

Dette til tross for at avisa fikk noen problemer rundt bytte av abonnementssystem i november, spesielt knyttet til bytte av passord og fornying av abonnement ved utløp av betalingskort. Dette er problemer som kan løses om folk tar kontakt med avisa.

Her er opplagstallene for Trøndelag:

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.