Positiv hurtigtest kan meldes inn digitalt i Namsos.

Namsos med digital registrering av positiv hurtigtest

Antall smittede i Namsos øker. For å lette presset på smitteteamet, kan folk nå registrere positiv hurtigtest digitalt på kommunens hjemmeside.


– Når den mer smittsomme omikronvarianten av koronaviruset nå er blitt dominerende i Namsos kommune, så opplever vi langt flere smittede enn før. Dette øker antallet telefoner til vårt smittesporingsteam betraktelig, sier Morten Sommer i smittesporingsteamet i en pressemelding.

Han opplyser at det foreløpig er fire ansatte som jobber med smittesporing på turnus. Til tider er det bare et kvarter mellom hver gang vakttelefonen ringer fra en som er smittet eller tror han kan være smittet.

Derfor ber Namsos kommune nå innbyggere som kan, om å registrere positive hurtigtester digitalt i stedet for å ringe inn smitte.

Etter at du har logget deg inn med for eksempel BankId og registrert deg som smittet, blir du også bedt om å legge inn hvilke nærkontakter som skal varsles. 

– Du kan nå altså gjøre denne nødvendige registreringen selv i ro og mak, i stedet for å måtte ramse opp alt over telefon til oss. Dette sparer også oss som smittesporer for mye tid, sier Morten Sommer.

Etter at den positive hurtigtesten er registrert digitalt vil den som er smittet bli oppringt av kommunens smittesporingsteam og fulgt opp.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.