Du kan finne containerne på Hasvåg ved Åge Hasvåg og Birgit Fossvik, Kvaløysæter ved landbasen til Bjørøya, Nordstraumen ved landbasen til Salmar, Øra ved småbåthavna og Utvorda ved landbasen til Mowi (Bjørgan) (Foto: Kathinca Andersen Hilstad)

Nå er det enda enklere for deg som rydder strandavfall

Rundt omkring i Flatanger er det satt ut containere for deg som rydder søppel på stranda.

I 11 år har det foregått en strandryddingsaksjon langs kysten i Flatanger. Det er flere forskjellige aktører som er med på ryddingen, men også mange enkeltpersoner.

Ordføreren i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås, kan fortelle at Miljødirektoratet for noen år siden innvilget midler til blant andre Midtre Namdal avfallsselskap (MNA).

Tidligere år har det vært diskusjon om hvem som skulle betalt frakting av containere, destruering av avfall og rengjøring av containerne. Men fra og med nå er det Miljødirektoratet som betaler regningen.

– Folk kan gå inn på appen "Rydde" for å registrere innsamlet avfall, sier Olav Jørgen Bjørkås.

Ideen er at containerne skal stå til september, men hvis noen av dem blir fulle før den tid, blir de hentet. Hvis det er et område der det ryddes mye, kommer containeren til å bli satt tilbake for mer oppsamling av strandavfall.

Her finner du containerne:

  • Hasvåg ved Åge Hasvåg og Birgit Fossvik
  • Kvaløysæter ved landbasen til Bjørøya
  • Nordstraumen ved landbasen til Salmar
  • Øra ved småbåthavna
  • Utvorda ved landbasen til Mowi (Bjørgan)
Flatanger kommune oppfordrer alle sammen til å rydde strendene tomme for søppel.(Foto: Kathinca Andersen Hilstad)

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.