(Foto: Wenche Dahle)
Adventskalender

Luke 24

På selveste juleaften byr den musikalske adventskalenderen på en tekst og «Deilig er jorden».


«Giv oss i dag» er skrevet av Sigmund Slettbakk og leses av oldebarnet Isak Johannes Einvik. Teksten er ei selvopplevd historie fra forfatterens barndom like før jul i året 1930. Han var en av tre søsken som ventet heime på at far og storebror skulle komme tilbake fra sildefiske.

Teksten skildrer livskårenefor folk på kysten og hvor avhengig de var av været. En historie til ettertanke – selv nesten 100 år senere.

Etter teksten hører vi «Deilig er jorden» med Kristin Einvik, Stein Moe, Flatanger Musikkforening og medvirkende på Novemberlyd 2021.

Med dette er årets musikalske adventskalender til veis ende. Vi vil takke alle medvirkende, både musikere, sangere og fotograf Wenche Dahle for bilder. Spesielt takk til Kristin Einvik som har sydd det hele sammen.

God jul!

 

Ønsker du å gi et bidrag til nytt piano i Vik kirke, kan det gis på Vipps nr 138111.  Tusen takk til alle som har bidratt i årets innsamling!

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.