Vårens planlagte konfirmasjoner i Løvøy og Vik kirker er avlyst. Dette bildet er fra 2019 - før pandemien. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog)

Konfirmasjonene utsettes til høsten

Vårens planlagte konfirmasjoner i Flatanger utsettes til høsten. Ny dato er allerede fastsatt.


Avgjørelsen er tatt av menighetsrådet i Flatanger, etter råd fra både prost og biskop.  Alle konfirmasjoner i Midtre Namdal er utsatt.

Nye datoer for konfirmasjoner:

  • Løvøy kirke - 4. september
  • Vik kirke - 18. september
Bakgrunnen for utsettelsen er smittevern og at at det bare er lov å ha 1o personer i private selskap.

Leder Kari Leknes i Flatanger menighetsråd synes det er litt synd at konfirmasjonene må utsettes, men at det er fornuftig slik situasjonen er nå.

- Det er en grei avgjørelse, ikke minst av hensyn til konfirmantene selv, sier hun.

Anne Ruud Kristiansen og Kari Leknes mener det er fornuftig å utsette konfirmasjonen, og samtidig få satt en dato til høsten.

- Helsedirektoratet har sagt at det er lite sannsynlig med lettelser i restriksjonene de første månedene, og at dagens regler vil gjelde ut april. Da er vi nesten kommet til konfirmasjonene, sier Kari Leknes.

- I fjor ble konfirmasjonene også utsatt, men da kom beskjeden mye senere. Vi mener det er greit at å få satt en dato så tidlig som mulig, for dem som skal planlegge selskap, sier sekretær og menighetsarbeider Anne Ruud Kristiansen.

Konfirmasjonsundervisninga går som planlagt, og konfirmasjonslærer er Siv Hilde Bulling. Soknepresten er for tida sykmeldt. Det er ennå ikke bestemt når det blir samtalegudstjeneste.

I år er det sju konfirmanter i Flatanger og Statland, derav en som har valgt humanistisk konfirmasjon. Den humanistiske konfirmasjonen er utsatt til 2. oktober.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.