Flygelet er på plass, og blir brukt i mange av innslagene i årets julekalender som Kristin Einvik og Stein Moe står bak.

Kristin og Stein med ny musikalsk adventskalender

For fjerde år på rad, kan Kristin Einvik, Stein Moe og en rekke aktører by på en musikalsk adventskalender. Den blir publisert i Flatangernytt hver dag fram mot jul.


Kristin Einvik og Stein Moe startet sin første adventskalender under koronaen, før jul i 2020. Tanke var både å spre glede for de mange som ikke kunne dra på konserter, og å samle inn penger til nytt flygel i Vik kirke.

Begge målene er nådd med god margin. I april kom et Petrof flygel på plass i kirka, noe biskop Herborg Finnset la merke til under søndagens jubileumsgudstjeneste.

Begeistret biskop

– Da jeg kom inn, så jeg at det har kommet et nytt flygel. Det er veldig flott! Gratulerer til bygda og musikerne! Det er jo et løft for dem som arbeider med musikk og kultur at det er et godt og egnet instrument i ei kirke, sa biskopen til Flatangernytt.

Nå blir flygelet å høre i mange av de musikalske lukene i adventskalenderen. Selv om flygelet er på plass, blir det innsamling via Vipps også i tilknytning til årets julekalender.

Trenger mer utstyr til kirka

– Pengene som kommer inn vil gå til å stimulere til kirkemusikalske aktiviteter. Flygelet er på plass, men det trenger et trekk, vi trenger notestativ og det hadde vært flott med et eget sanganlegg i kirka, som er et fantastisk konsertlokale, sier Kristin Einvik.

Årets musikalske adventskalender kan by på mange forskjellige artister. Noen er med for første gang, andre har vært med tidligere.

 

Internasjonale bidrag

– I kommunen har vi musikere fra Indonesia, Venezuela og Sverige, som alle er med i årets kalender, sier Kristin Einvik.

De tre er Illona Sutedja, som spiller piano, Juan José Stabilito spiller cello og Cecilia Stenhammar spiller gitar og synger.

Maren Kløven Lein blir å finne bak en av lukene i årets adventskalender, og bak andre luker kan du få høre det nye Frivilligkoret, kulturskolen, Utvorda skole og Lauvsnes skole – og selvsagt Kristin Einvik på trompet og Stein Moe på orgel og flygel.

Juan José Stabilito spilte i Vik kirke under kulturkvelden, og han blir å høre i årets musikalske adventskalender.

Wenche Dahle bidrar i år som i fjor med bilder som ruller på skjermen, samtidig som folk kan nyte musikken.

Kristin Einvik er kjempeglad for at musikere og fotograf som driver mer profesjonelt, også vil donere bidrag til adventskalenderen. – Det er en stor verdi i det, sier hun.

Kalenderen ligger åpen

– Jeg håper at folk vil kose seg med årets kalender og at de får mange hyggelige stunder. Samtidig er det også hyggelig om de vil  sende noen små kroner til formålet vårt. Nå ser vi at det går an. Vi har fått flygel i kirka, sier Kristin Einvik.

Adventskalenderen blir publisert på Flatangernytt hver morgen klokka 07.00 fra 1. desember til 24. desember. Den ligger åpen, og det er fullt mulig å dele lenken med venner og kjente, slik at flere kan komme i julestemning med årets musikalske adventskalender.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.