- Jeg kan forsikre alle om at vi i Høyre tar den økonomiske situasjonen på største alvor. Å love for mye nå vil være feil og uansvarlig, skriver Pål Sæther Eiden i dette debattinnlegget.
DEBATT

Ja til ansvarlig styring av Trøndelag


DEBATT: Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for artikkelforfatterens synspunkter.

 

Per Olav Hopsø kommer i et lengre leserinnlegg publisert i mange trønderske aviser med en del påstander og vurderinger om fylkeskommunen som ikke kan stå uimotsagt.

Det hevdes fra Arbeiderpartiets frontmann blant annet at administrasjonen slapp en bombe ved å sende ut et forslag til endring av utdanningstilbudet i Trøndelag etter valget. Om dette var en bombe, så var den bestilt av Hopsø selv, som vedtok at det skulle spares inn 140 millioner på utdanningssektoren fra 2024. At dette vedtaket, gjort av Arbeiderpartiet, følges opp av administrasjonen, burde ikke sjokkere. Det som sjokkerer er at Hopsø og Arbeiderpartiet prøver å late som om dette var en nyhet og ikke et svar på en bestilling, eller vedtak som det heter i politikken.

Jeg og Høyre har gjennom valgkampen hatt et budskap om at det skal være mulig å bo og leve i hele Trøndelag. Uten at vi gjør noe med veiene og sikkerheten på disse vil det bli nesten umulig for trønderne å bo der de ønsker. For å få bolyst og sikre veier må vi gjøre noe med veiene som har lidd under manglende vedlikehold i årtider. Det ønsker vi i Høyre å stå for.

Ut fra Hopsø sitt innlegg kan en få inntrykk av at skole er det eneste området hvor det er økonomiske utfordringer. Det kan være på sin plass å minne om at fylkespolitikerne er orientert om at det også «mangler» ca. 160 millioner på kollektivsektoren. Da er vi oppe i 300 millioner i samlet utfordring.

Status når nytt styre tar over Trøndelag fylkeskommune er nedslitte veier, lite økonomisk handlingsrom og en forbauselse over at administrasjonen følger opp vedtak gjort av de styrende partiene. I tillegg har vi en regjering som bidrar med manglende prioriteringer som igjen gir økte renter. Som om ikke det er nok, skal vi finansiere en årlig kostnad på anslagsvis 10 millioner når nye kontorlokaler i Steinkjer blir ferdigbygd.  Dette bakteppet gjør det vanskelig å komme med de mest svulstige lovnadene.

Når Hopsø avslutter sitt innlegg med «Vi skal snakke på inn og utpust om de videregående skolene våre» viser det tilnærmingen Arbeiderpartiet har hatt til drift av fylkeskommunen. Det holder dessverre ikke med prat på inn og utpust, vi må handle. Det vil ikke bli enkelt, men det er nødvendig. 

Jeg kan forsikre alle om at vi i Høyre tar den økonomiske situasjonen på største alvor. Å love for mye nå vil være feil og uansvarlig. Vi ønsker at busser og ferger skal gå, vi ønsker veier vi kan kjøre på og vi ønsker gode skoler. Å prate og ikke handle er ikke en løsning. Godt gjort er bedre enn godt sagt!

Delta i debatten! Send ditt innlegg til [email protected] 

 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.