Inviterer til Villa-dag

Villa fyr venneforening inviterer til årets Villa-dag søndag 1. august, og styret håper på godvær og at mange tar turen utover.


Brian Olsen er styreleder for venneforeningen som eier og driver Villa fyr, og han forteller at de håper å få besøk av rundt 100 personer.

Besøket avhenger av hvor bra været blir, og besøket har variert fra 50-60 til over 100 personer.

Flyttes fra naustet

Hver år har arrangementet vært i naustet, hvor det er mange sitteplasser, men i år renoveres det. Derfor skal opplegget være inne og rundt fyrvokterassistentboligen.

Brian Olsen i Villa fyr venneforening inviterer til Villa-dag ved fyrvokterassistentboligen 1. august. (Arkivfoto)

– Det kommer en del materialer som skal lagres i naustet, så da fant vi ut at det var like greit at vi hadde det ved boligen, forteller Brian Olsen.

Hver år blir det også organisert båtskyss fra Einvika. Bjørøya stiller opp med rib-båt og Reidar Einvik med fiskebåt.

På programmet står foredrag og guiding, fyret er åpent og det blir salg av mat, kaker og kaffe - og Villa-effekter. Det blir også en quiz.

Renovering

Per dags dato har venneforeningen 121 medlemmer som gir bidrag for at foreningen skal kunne holde fyret vedlike.

– Vi har ganske mye å gjøre med både å drifte og holde ting vedlike, fordi vi eier jo både boligen, fyret og naustet.  I 2010 ble fyrtårnet kalket i regi av oss. Kalk er jo ikke noe som holder så godt, så det er noe som må gjøres årlig, sier styremedlem Merethe Ellinor Hepsø.

Fyret er bygget av granittstein, kleberstein og murstein

Prosjektet de holder på med nå, er renovasjon av naustet, grunnet råteskader. Nå jobbes det med å skifte ut den ene syllstokken og veggkledningen. Siden det er et fredet naust, må plankene være laget på den gamle måten. 

 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.