Kaptein Øystein Sexe Olsen tar en high five med trenerne Per Inge Aagård (til venstre) og Geir Bjarne Høstland. (Foto: Kristian Dahle Klocke)
LEDER

Gratulerer!

Det er nesten ikke til å tro: Flatanger har for første gang i historien et lag i 4.divisjon!


 

LEDER: Dette er en leder som gir uttrykk for avisas mening.

 

Det var ikke så rart at Karl Ivar Dahle Høstland måtte felle en tåre da kampen mot Egge var over søndag, og opprykket var sikret.

- Dette betyr enorm mye for meg, sa Karl Ivar, som har jobbet for dette i seks år. Han og de andre sentrale aktørene har fått laget opp fra sisteplass til toppen av tabellen.

Flatanger har hatt gode lag også tidligere, og har fostret spillere på toppnivå som Brede Moe i Bodø/Glimt. Men som lag er det ei god stund siden Flatanger var på topp. Mellom 2004 og 2013 hadde Flatanger ikke eget A-lag.

Da Karl Ivar flyttet tilbake til Flatanger, etter å ha spilt på Namsos, bestemte han seg for å ta grep. Sammen med bror Ola Kristian og Benjamin Lein Fuglår, startet de på å bygge laget nedenfra.

Høsten 2016 tok laget sju poeng og hadde 29 - 79 i målforskjell! Det ble nest sisteplass. Benjamin Lein Fuglår brukte en hel kveld på å ringe rundt for å få tak i nok spillere til den siste kampen for sesongen.

Vendepunktet ble en futsal-turnering vinteren etterpå. Der deltok flere av dagens spiller på Flatangers lag. Etterpå meldte mange overgang til Flatanger.

Etter bare tre sesonger i 5.divisjon, tar laget steget opp til 4.divisjon. I dag har gamle Nord-Trøndelag fylke ingen lag i 3.divisjon, og bare Stjørdals Blink og Levanger er høyere i seriesystemet. Det sier noe om hvor langt Flatanger har kommet.

Samholdet og kameratskapet har publikum vært vitne til på banen i hver kamp, der det jubles over gode prestasjoner. Her fra kampen mot Kolvereid der Ole Kristoffer Fjeseth (med ryggen til) scoret. Fra venstre: Patrick Junior Nzoba, Thomas Hoddø Breistrand, Karl Ivar Dahle Høstland, Lucas Leander Haagensen. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog)

Suksessformelen er samholdet og kameratskapet, og en enorm tro på at det skal gå an å lykkes. Selvfølgelig sammen med beinhard og systematisk trening, både individuelt og som lag. Det har skjedd mens treningsforholdene mildt sagt har vært dårlige, med koronarestriksjoner og hjemmebane under rehabilitering.

Slike resultater blir ikke til over natta. Det er også noen ildsjeler på sidelinja som gjør en stor innsats. Drakter vaskes, kiosken bemannes og bane og garderober gjøres klar.

Håvard Angen Haarstadstrand har gjennom mange år lagt ned en enorm innsats for fotballen i Flatanger. Han har vært tilrettelegger og ildsjel, og har stått på sent og tidlig for at laget skal ha de beste forutsetninger for trening og kamper. Det er neppe mange 5.divisjonslag der spillerne kommer til dekket bord, med spillerdrakter linet opp og klare i garderoben før kamp.

Det gjør inntrykk når han i forbifarten etter kampen på Bangsund søndag, sier at dette er det største han har opplevd i hele sitt 57-årige liv.

Hele bygda har backet opp laget. Det er ingen andre lag som kan vise til så stor publikumsoppslutning som Flatanger. Det har vært vanlig med mellom 200 og 300 tilskuere på hjemmekampene, og mange har kjørt langt for å se bortekamper.

Supportergjengen i Ultras har skapt entusiasme og leven, med ropert og fyrverkeri. Det hjelper neppe på moralen hos motstanderne når Ultras kjører på og spillerne er innom dem for å bli bejublet etter hver scoring.

Da Flatanger spilte mot Kolvereid på bortebane, så mellom 25 og 30 personer Flatangernytts direktesending på storskjerm på Zanzibar.

I høst har Flatangernytt sendt både hjemme- og bortekamper direkte. Vi har hatt rundt 200 seere på hver kamp - med en rekord på 320 som så opprykkskampen direkte.

En fotball-far som er sjømann i utenriksfart, har sett kampen direkte fra Angola. På Zanzibar Inn på Lauvsnes har kampene gått på storskjerm, visstnok med større oppslutning enn både Rosenborg- og landskamper.

Resultater kommer ikke av seg selv. Dyktige spillere, trenere og bakkemannskap skal ha stor ære. Neste år får laget bryne seg mot Namsos og Rørvik, uten at noen blir skremt av det. Flatanger vil nok hevde seg godt også i 4.divisjon.

Men først skal laget ut og spille om KM-tittelen. Det overrasker oss ikke om Flatanger henter heim den også.

Gratulerer til spillere, trenere, oppmann, bakkemannskap, supportere - ja, gratulerer til hele bygda!

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.