- Jeg håper virkelig Sp, H og Frp tar til vettet og blir med oss i Ap i kampen for å berge utdanningstilbudet i Trøndelag, skriver Per Olav Skurdal Hopsjø i Arbeiderpartiet i dette debattinnlegget.
DEBATT

For et fantastisk engasjement! Takk Namsos! Takk Namdalen!

Onsdag kveld stilte 3500 opp for å si klart i fra om at forslaget fra fylkesdirektøren om å ta ned yrkesfagtilbudet i Namdalen og legge ned musikk, dans og drama i Namsos ikke må bli vedtatt. Vi i er Arbeiderpartiet er helt enige!


DEBATT: Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for artikkelforfatterens synspunkter.

 

Det er helt uforståelig at vi i ei tid der arbeidslivet skriker etter arbeidskraft og vi trenger å få ungdommene våre til å fullføre videregående skal gjøre tilbudene dårligere, fattigere og mindre variert. Forslaget forsterker en sentralisering som vi må gjøre det vi kan for å demme opp for. 

Og en nedleggelse av musikk, dans og drama i Namsos?! Det er jo en del av sjelen til byen og regionen. Hva hadde Namsos vært uten Åge, Terje, Tora, D.D.E., Skjalg, Chand, Amanda, Stina og mange mange flere. De er kulturbærere som kommer fra regionen og mange av de har sterke koblinger til linja på Olav Duun. I tillegg er det mange av de som går musikk, dans og drama som trenger det tilbudet for å komme seg gjennom videregående opplæring. Det er med å bidrar til den variasjonen i utdanningstilbudet som vi trenger. 

Det samme gjelder innen yrkesfag. Vi kan ikke gjøre tilbudet fattigere når næringslivet skriker etter arbeidskraft. Det fikk vi også høre fra scenen i dag. 

Igjen, takk til alle som sa så klart i fra onsdag kveld. Jeg håper virkelig Sp, H og Frp tar til vettet og blir med oss i Ap i kampen for å berge utdanningstilbudet i Trøndelag. Dette kan ikke bli stående. Namdalen fortjener bedre, Trøndelag fortjener bedre og ikke minst ungdommen vår fortjener bedre!


Delta i debatten – send ditt innlegg til [email protected] 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.