Politiet undersøker ulykkesstedet. I bakgrunnen bilen som de omkomne satt i, en Nissan X-trail. (Foto: Torbjørn Kosmo, avisa Nye Troms)

Flatangring omkom i trafikkulykke i Bardu

Helge Kristensen (70) fra Flatanger og hans bror Tor Egil Kristensen (74) omkom i en trafikkulykke i Bardu i Troms søndag.


Politiet har mandag frigitt navnene i samråd med de pårørende.

Ulykken skjedde litt over klokka 16 søndag ettermiddag i Brandvollkrysset på E6 i Bardu kommune.

Katrine Grimnes, leder for etterforskningsavdelingen ved Midt-Troms politistasjon, opplyser til Flatangernytt at bilen med de to brødrene var på tur nordover fra Narvik i retning Tromsø.

Påkjørt bakfra

De skulle svinge av avkjøringen til Sjøvegan og Ibestad da ulykken skjedde.

– De skulle svinge til venstre og måtte vente på et motgående kjøretøy. Mens de står der, kommer en bil bak som ikke klarer å stanse. Den kjører inn i bilen bak og forflytter den over i motgående kjørefelt der den blir truffet av den møtende bilen, sier Katrine Grimnes.

Bilen som kom i mot, en varebilregistrert pickup, hadde ingen retrettmulighet, og kjørte inn i bilen til de to brødrene.

Det er 80-sone på stedet.

– Føreren av bilen som kom bak og kjørte inn i bilen foran, er siktet og førerkortet er beslaglagt, sier Grimnes.

Hun forteller at det kom raskt andre trafikanter til. Ambulanse og brann var også raskt på stedet, men livet til de to brødrene sto ikke til å redde.

Totalt var fem personer involvert i ulykken, hvorav to ble kjørt til Universitetssykehuset med ambulansehelikopter og en tredje person ble kjørt til legevakt for sjekk.

Helge Kristensen ble pensjonist i 2017, etter å ha vært lærer på Lauvsnes skole siden 1986. Han var aktiv innen friluftsliv, idrett og kultur, og vararepresentant i kommunestyret. Han etterlater seg hustru, tre voksne barn og barnebarn.

– Trist og ubegripelig

– Dette er bare trist, ubegripelig og forferdelig. Mine tanker går til de etterlatte som har fått en slik umenneskelig beskjed, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås.

Han sier at en slik ulykke rammer brått og brutalt.

– Helge var en samfunnsengasjert person i hele sitt liv, og han møtte i det siste kommunestyremøtet før sommeren, forteller Bjørkås.

Kommunens kriseteam ble varslet etter ulykken, og har vært i kontakt med familien og tilbud hjelp og bistand i den vanskelige situasjonen de står oppe i.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.