– Jeg tenkte i starten: «Hva skal jeg gjøre den dagen jeg ikke har noe å skrive om?» Den dagen har ennå ikke kommet, skriver redaktør Ove Magne Ribsskog i denne kommentaren. (Foto: Helge Staven)
KOMMENTAR

Flatangernytt får pressestøtte

Flatangernytt har nådd målet: Medietilsynet har vedtatt å gi Flatangernytt pressestøtte!


KOMMENTAR: Dette er en kommentarartikkel skrevet av avisas redaktør.

 

Det betyr at målet om å komme inn under ordninga for produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier, er nådd.

Flatangernytt er tildelt 977.452 kroner i støtte for 2023. Tallet er basert på opplagstallet for 2022. Da oppnådde avisa et samlet opplag på 784.

Siden vi la om til abonnementsavis i desember 2020, har målet vært å oppnå pressestøtte. Det første året kom vi ikke over kravet om 700 i opplag, men det målet nådde vi i 2022.

Pressestøtten gjør at vi sikrer drifta av avisa framover. For det er ikke til å stikke under en stol at drifta de to siste årene har vært avhengig av tilførsel av kapital. Nå får vi litt mer handlingsrom, selv om det fortsatt vil være stramt økonomisk.

Flatangernytt ble startet i 2012, og siden 2021 har jeg jobbet fulltid – og vel så det – som den eneste ansatte i avisa.

Jeg tenkte i starten: «Hva skal jeg gjøre den dagen jeg ikke har noe å skrive om?» Den dagen har ennå ikke kommet. Tvert imot, jeg ligger stadig bakpå med saker jeg har på blokka eller skulle ha skrevet om.

Det vitner om at vi bor i en del av Namdalen hvor det skjer svært mye, innenfor både næringsliv, politikk, samfunnsliv for øvrig, kultur og sport. Dessuten er folk blitt svært flinke til å tipse og komme med innspill, og bidra med bilder og video om noe skjer der jeg ikke rekker å være.

Flatangernytt er blitt innarbeidet som førstevalg for nyheter og informasjon om det som skjer i Flatanger, Statland og Seter – og som har betydning for folk.

Det sies populært at lokalavisa er limet i lokalsamfunnet. Jeg våger den påstanden at Flatangernytt er blitt viktig for leserne, og at avisa er med på å skape bolyst og samhold i det området vi dekker.

Uten våre trofaste lesere og annonsører, ville avisa vært historie for lenge siden. Derfor vil jeg rette en takk til dere som har tegnet abonnement og valgt å annonsere i lokalavisa. Det er viktig for at den skal bestå! 

Vi sier som Prudence: «Takk te dokk!» Men i motsetning til det legendariske bandet fra Namsos, har vi ikke tenkt å gi oss med det første!

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.