Storfjellets venner arrangerte fakkeltoget til minne om Per Anton, dagen etter at han ble gravlagt fra Løvøy kirke slik at også familien kunne delta.
Ingunn Eikeseth Torgersen syntes det er flott at det ble arrangert fakkeltog, og hun tror det er noe Per Anton hadde satt pris på.
- Dette viser at bygda står i lag og viser at vi setter stor pris på det Per Anton betydde, sier Ingunn - venn og nabo av Per Anton gjennom 30 år.
Solgte 160 fakler
Rett før klokka 18 samlet det seg mye folk med fakler ved foten av fjellet, der stien starter. Spar Flatanger hadde kjøpt inn 160 fakler, og de var utsolgt rett før fakkeltoget startet. En del gikk også uten fakkel, så det var trolig rundt 200 som deltok.
Per Anton Løfsnæs var pådriver for å etablere lys langs stien opp til Storfjellet, og tragisk nok var det på vei ned etter en tur på toppen at han fikk et illebefinnende og døde lørdag 30. januar.
- Flere har snakket om at vi burde arrangere et fakkeltog, og vi mente det var rett at Storfjellets venner sto bak et slikt arrangement, sier Grete P. Halmøy i styret.
Per Antons verk
Styret er klar på at det ikke hadde blitt noe lyssetting langs stien uten Per Anton. Dette var noe han brant for. Etter at lyset ble tent 1. søndag i advent, gikk han stien opp på Storfjellet hver dag han hadde anledning.
- Vi gjør dette i samråd med familien. De ønsket at minnegaven i begravelsen skulle gå til Storfjellets venner, og det setter vi veldig stor pris på, sier Helge Staven.
Han forteller at pengene skal brukes i Per Antons ånd, til å utvikle Storfjellet som turmål videre.
En tradisjon?
- Et veldig fint tiltak som viser hans betydning for Flatanger som bygd. Han var en veldig viktig person, ikke minst i forhold til å gi unge jobb slik at de kunne flytte tilbake til Flatanger, sier Siri Ovesen.
Franken Estensen mener også at fakkeltoget var et kjempefint tiltak. - Det bør bli en årlig tradisjon, sier han.