Mange flatangringer og andre hadde møtte opp for å delta på åpningsfesten hos Folla Maritime.

Åpningsfest for ett av kystens mest moderne anlegg

Flere hundre mennesker møtte opp da Folla Maritime Service inviterte til åpningsfest og dåp i Storlavika lørdag. – En merkedag, sa Flatanger-ordfører Olav Jørgen Bjørkås.

Det har vært en lang vei mot målet, men nå står endelig det store anlegget til rundt 85 millioner kroner ferdig.

– Dette er ett av kystens mest moderne anlegg, fastslo daglig leder Otto Sjølien.

Folla Maritime hadde slått på stortromma lørdag. Ikke bare bød de på gratis pøler og ei gedigen bløtkake. Det vanket også musikalske innslag, taler, dåp av båt og omvisning for de mange frammøtte.

Det umulige e mulig

Det passet godt at Maren Emilie Kløven Lein og Jens Martin Olsen slo an tonen for dagen, med D.D.E.-låta «Det umulige e mulig».

Maren Emilie Kløven Lein og Jens Martin Olsen hadde en uvant kulisse da de sang om at det umulige er mulig.

For drømmen om å kunne forlate de altfor små og tungvinte lokalene på Øra til fordel for et nytt anlegg, har levd i mange år.

– Dette en stor dag for oss, og det er en stor milepæl å kunne markere åpninga av dette flotte anlegget, sa Otto Sjølien.

Han roste de ansatte for å ha vært tålmodige, og for å ha vært gode til å finne kreative løsninger – en egenskap de tar med seg videre.

[annonse]
– Det har tatt tid å realisere anlegget. I dag står det her, og vi har ei sterk framtidstro, sa han, og ga noen fakta om nyanlegget:

  • En produksjons- og servicehall på 1.300 kvadratmeter
  • Med verksted, sosiale rom og kontorer er det totalt 2.300 kvadratmeter
  • Flatangers største garasjeport, 18 meter høy
  • Trøndelags største båtheis, som løfter drøye 450 tonn
– Vi får nå bedre kapasitet til nybygg og service, sa Sjølien, som også framhevet de 30 dyktige ansatte i alderen 21 til 71 år som skal sørge for vekstkraft framover.

Tålmodige eiere

Den daglig lederen framhevet også tålmodige eiere og gode kunder. Uten dem hadde anlegget ikke blitt realisert.

–Vi har en sterk bidragsyter i Bjørøya Holdning, som eier eierselskapet for anlegget. Uten dem hadde vi ikke klart dette løftet. Jeg vil også rette en ekstra takk til Nova Sea på Lovund, som har vært en viktig kunde i mange år, sa Sjølien.

Sentrale aktører under åpninga og dåpen av "Eldorado". Fra venstre Røkter Jens Petter Myhre, teknisk ansvarlig Odd Stensland, driftsleder Matias Olsen og produksjonssjef Bjørn Helge Hjartåker i Nova Sea, gudmor Trine Indermo, ordfører Olav Jørgen Bjørksås og daglig leder Otto Sjølien i Folla Maritime.

Historisk god ordrereserve

Folla Maritime har nå en historisk god ordrereserve. Åtte fartøy er i ulike faser i byggeprosessen. Av disse er flere til Nova Sea – både det siste nybygget, «Eldorado», og søsterskipet som er under bygging inne i hallen.

– Dette er en merkedag, sa ordfører Olav Jørgen Bjørkås, som hadde det ærefulle oppdraget å foreta den offisielle åpninga av nyanlegget.

Etter snorklippinga ble det dåp av byggenummer 85, «Eldorado». Produksjonssjef Bjørn Helge Hjartåker i Nova Sea roste samarbeidet med Folla Maritime, som har vart siden 2011.

Til å stole på

– Folla Maritime har vist seg som en leverandør vi kan stole på. Vi kjenner oss trygge på at vi blir ivaretatt som kunde. Samtidig står de for det samme som oss, de vil skape aktivitet i lokalmiljøet, sa Hjartåker.

Trine Indermo var gudmor for "Eldorado".

Gudmor var Trine Indermo, første kvinne i produksjonen hos Folla Maritime. Men sjampanjeflaska var lite medgjørlig. Etter to forsøk trådte dyrlege og konferansier Hans Roger Selnes til for å hjelpe, og sendte flaska med stor kraft i skutesida.

Flatanger musikkforening spilte etter dåpen, og det vanket blomster og gaver til både Folla Maritime og Nova Sea. Tradisjonen tro fikk også gudmora en egen gudmorgave.

Etter at den offisielle delen var over, ble folk invitert på gratis pølse og brus, kaffe og kaker – og omvisning i de store lokalene. Ansatte i Folla Maritime viste folk rundt i puljer, og de var tydelig stolte av nyanlegget.

Som i D.D.E.-sangen var det ikke bare illusjoner. Soria Moria ble virkelig.

Det var folksomt i godværet da Folla Maritime åpnet sitt nyanlegg.

Camilla Kvaløsæter og Runar Brennvolleng i Folla Maritime forklarte publikum om prosessen rundt det å bygge en båt, med konferansier Hans Roger Selnes som utspørrer.

Folk blir små i forhold til dimensjonene i Storlavika.

[annonse]
Joar Bjørsvik var en av de mange ansatte som viste folk rundt i det nye produksjonsanlegget.

Stig, Ulrika og Kristina Wibstad deltok på åpninga av Folla Maritime, og smakte på Flatanger største bløtkake.

Flatanger musikkforening spilte under åpninga.

Det ble ei lang pølsekø da Folla Maritime inviterte til åpningskalas lørdag.

"Eldorado" ble sjøsatt fra båtheisen etter dåpen.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.