På første skoledag etter juleferien får elever ved Statland skole tilbud om hurtigtest.

Elever får tilbud om hurtigtest på nyåret

Elevene ved Statland skole og de andre skolene i Namsos, vil få tilbud om hurtigtest på første skoledag etter skoleferien.

Namsos kommune ønsker at skolebarn og skoleungdom tester seg ved oppstart av det nye skoleåret. Derfor blir det massetesting når skolene starter på nyåret, opplyser kommunen i en pressemelding.

Målet er å teste så mange som mulig for på denne måten å avdekke og avgrense eventuell koronasmitte på skolene etter juleferien.

– Elevene blir derfor tilbudt hurtigtest på første skoledag på nyåret. I samråd med kommuneoverlegen er det besluttet at testingen kan foregå på de enkelte skolene, sier Roger Sæthre, kommunalsjef for opplæring og oppvekst i Namsos kommune.

Tilbud til alle elever og ansatte

Tilbudet er frivillig. Elever som ikke ønsker å ta denne hurtigtesten, gir bare skolen beskjed om dette på selve testdagen. 

Tilbudet om hurtigtest gjelder også elevene på Olav Duun videregående skole.

I tillegg får alle ansatte på skoler og barnehager tilbud om å teste seg denne dagen.

– Jeg ønsker ellers å minne om at det er viktig at både barn og voksne har fokus på smittevern gjennom hele juleferien. Og særlig viktig er det at ingen med luftveissymptomer møter opp på skole eller barnehage etter juleferien, sier Roger Sæthre i pressemeldingen.

Også tilbud i barnehagene

[annonse]
For foresatte med barn i barnehage og som ønsker hurtigtesting av sine barn, blir det mulighet til å få utlevert hurtigtester i barnehagen.

Selve hurtigtesten skal da tas hjemme ved barnehageoppstart på nyåret.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.