Dåpsfest for kjendis­båten på Aqua Nor

Susanne Stensen var gudmor da kjendisbåten AQS Tor ble døpt under Aqua Nor torsdag.

TRONDHEIM (FN) - Det var spennende å bli spurt om å være gudmor. Det var ikke noe jeg hadde forventet, sier Susanne Stensen, som er matros og dykker i Flatanger-selskapet.

Hun hadde vært helt avslappet fram til dåpen, men da ble det noen sommerfugler i magen. - Jeg har aldri gjort det før, og visste ikke hva jeg gikk til, forteller hun.

Hell og lykke på de syv hav

Men seremonien gikk helt etter boka.

- Jeg døper deg AQS Tor. Måtte hell og lykke følge deg på de syv hav, sa hun før hun sprettet sjampanjeflaska. 

Av miljøhensyn ble det ikke kastet sjampanjeflaske mot skutesida. I stedet ristet gudmora flaska godt før toppa gikk i lufta, og hun kunne skvette de edle dråpene på skutesida.

Sentrale personer under dåpen: Daglig leder Terje Andreassen i Moen Marin, gudmor Susanne Stensen og daglig leder Ove Løfsnæs i AQS.

AQS Tor er et av trekkplastrene på årets Aqua Nor. Messearrangøren ønsket å ha besøk av båten, og da var det naturlig å benytte anledningen til å døpe  den.

Kjendisbåt

[annonse]
- AQS Tor er vel det nærmeste vi kan komme en kjendisbåt i havbruks- og servicebåtnæringa, sa daglig leder Terje Andreassen i Moen Marin AS, som hadde levert båten.

Den grønne servicebåten ble kjent over hele landet da den slet seg og skled av frakteskipet "Eemslift Hendrika" i storm på Stadhavet i påska. Da var båten ferdig og på tur heim fra verftet, og skulle bare ta noen sjøprøver før den skulle settes i arbeid.

- Den sleit seg drev rundt i sterk storm, med 18-20 meter høye bølger. Det var en intens og spennende dag, og vi fryktet at båten var tapt, sa Andreassen.

Båten var liten på storhavet i 18-20 meter høye bølger, men ruvet godt ved kaia på Skansen i Trondheim, der mange benyttet anledningen til å ta en tur om bord i kjendisbåten.

Hele Norge fulgte skjebnen til den grønne båten, som altså ble berget og slept til land. Den har vært til reparasjon hos Moen Verft, og har allerede vært ute i oppdrag for havbruksnæringa - nå sist for Salmar i Flatanger.

Norges tøffeste

I etterkant er den kåret til landets tøffeste servicebåt - og det ble den før den var satt i arbeid.

Terje Andreassen overrakte gave til daglig leder Ove Løfsnæs i AQS, og det samme gjorde Paul Ingvar Dekkerhus ved Moen Verft og Lars Halvar Nilssen  i Navy Rørvik.

- Det har vært en fantastisk berg og dalbane, men når det gikk så godt... All ære til dem som har konstruert fartøyet, sa Ove Løfsnæs i sin tale fra skutesida.

En fornøyd Ove Løfsnæs bivånet selve dåpshandlingen som ble gjort av gudmor Susanne Stensen.

Han sa at gudmor Susanne Stensen er en god representant for et stort, nytt miljø i sjøfarten: Flinke, unge folk som jobber turnus på båt og bor et annet sted i landet.

Susanne Stensen bor i Haugesund og jobber på AQS Rørvik på Finnmarkskysten. Det skal hun fortsette med. Båten hun var gudmor til, er ikke utrustet for dykking.

- Jeg trives veldig godt, sier Susanne Stensen, som vil fortsette som dykker og matros i selskapet.

- En stor dag

Ove Løfsnæs sier til Flatangernytt at dette er en stor dag, og at det er flott å få presentert seg for et så stort publikum.

- Det er herlig å være her med AQS Tor. Mange er interesserte i båten, og det er lett å komme i prat med folk om båt og oppdrag, sier han.

Jens Martin Olsen og Stiv Kuling sørget for å rocke opp båten ytterligere under dåpsfesten.

Mye folk var samlet for å følge dåpen, også mange hadde tatt turen fra Flatanger.

Dåpsfesten på kaia på Skansen ble også en musikalsk fest. Stiv Kuling spilte fra dekket på AQS Tor, og mange oppmøtte fikk med seg både musikken og serveringa i teltet på kaia.

Vokalist Jens Martin Olsen ga som vanlig alt og balanserte på rekka under store deler av minikonserten.

[annonse]
- Det er herlig å få være med og rocke opp denne båten litt, om den ikke har vært nok rocka fra før! sa Jens Martin til publikum som sto både på kaia og på en oppdrettsring  rett overfor båten. 

Men denne gang var det rolig sjø og ingen dramatikk rundt begivenheten.

 

Artikkelforfatteren har tidligere vært informasjonsleder i AQS.