- Dette er et godt eksemple på den sårbare situasjonen vi står i, sier Namsos-ordfører Arnhild Holstad, her i nettmøte med kommuneoverlege Anita Carlson. (Foto: Namsos kommune) (Foto: Ole Morten Melgård)

850 i ventekarantene - hurtigtester negative

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
10.04.2021 09:42 - OPPDATERT 11.04.2021 18:28

Hele 850 elever og ansatte ved Olav Duun videregående skole er i ventekarantene. Hurtigtester av nærkontakter var alle negative.

700 elever, 150 ansatte og besøkende ved Olav Duun videregående skole ble satt i ventekarantene, etter at en elev testet positivt for korona.

Namsos kommune melder at i underkant av 40 elever og lærere ble satt i smittekarantene og testet fredag kveld. Alle hurtigtestene var negative.

I tillegg er det tatt ordinære prøver, og kommunen håper å få svar på disse i løpet av søndag. 

Sårbar situasjon

- Dette er et godt eksempel på den sårbare situasjonen vi står i nå som viruset er enda mer smittsomt, sier ordfører Arnhild Holstad i Namsos.

- Alle kan bli smittet - samtidig som alle også kan være med å redusere sjansene for smittespredning. Det er selvsagt gode nyheter at hurtigtestene er negative, og vi vil vente spent på resultatet av de ordinære testene. Samtidig må jeg bare vise til utbruddene vi nå ser i flere Trøndelagskommuner. Vi må stå på videre for å unngå at vi havner i en slik situasjon, sier hun.

Doblet testkapasitet

Namsos kommune har doblet testkapasiteten lørdag og vil utvide også søndag dersom det blir behov for dette. 

- Kommunen følger smittesituasjonen i resten av fylket nøye, samarbeider med nabokommuner og vurderer fortløpende hvilke tiltak som er hensiktsmessige. Det muterte viruset gjør det sannsynlig at vi vil kunne få flere smittetilfeller i tiden framover, men vi har forberedt oss godt på at dette kan skje sier kommunedirektør Jostein Grimstad.

[annonse]

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.