Monika inspirerte Flatanger-damer

Puben på Vik brygge var stappfull lørdag kveld. Men det var ikke en mann å se. For dette var Damenes aften – med Monika Viken Leithe som inspirator.

Hele 50 kvinner meldte seg på arrangementet, og billettene ble revet bort i løpet av to timer.

– Vi er veldig fornøyd. Det er artig at folk stiller opp, sier Brita Finseth, som sammen med Anette Waldersløff tok initiativet til – og arrangerte – Damenes aften.

Damene ankom på rød løper, og fikk eplescider som velkomstdrink. Anette Waldersløff serverer Sila Holmen Lein og Stine Olsen.

Damene ankom på rød løper, og fikk eplescider som velkomstdrink. Anette Waldersløff serverer Sila Holmen Lein og Stine Olsen.

De hadde snakket lenge om å arrangere noe for kvinner. Og Damenes aften viste seg å bli en innertier.

– Det er driftige damer på bygda, vet du, sier Monika Viken Leithe, som selv er odelsjente fra Høylandet, og stylist, frisørmester og gründer – og innehaver av Ellemelle i Namsos.

Utenfor komfortsonen

Hun forteller at hun ønsker å inspirere damene til å trå litt utenfor komfortsonen, og til å ta bedre vare på seg selv.

– Skjønnhet kommer innenfra, men det er jo synd hvis den skal forbli bare der. For alle har vi noe vakkert i oss, men vi ser oss litt «husblind» på oss selv noen ganger, sier Monika.

Klær er et sterkt virkemiddel når vi skal fortelle omverden hvem vi er, påpeker hun.

– Klær er et eget språk. Målet mitt er å få damene til å tenke litt nytt og være åpen for å skape en stil som passer deres figur, personlighet og livsstil. Vi kvinner trenger nemlig å gå ut av komfortsonen av og til. Vi må by litt på oss selv, løfte hverandre opp og frem. Rose hverandre, få hverandre til å stråle, skinne, bryte noen barrierer og ikke minst ha det gøy! For føler vi oss bra, er sannsynligheten stor for at vi ser bra ut også – og det vil gi deg en helt annen utstråling og selvtillit, sier hun.

Brita Finseth, Anette Waldersløff og Monika Viken Leithe sørget for stinn brakke på Vik brygge lørdag kveld.

Brita Finseth, Anette Waldersløff og Monika Viken Leithe sørget for stinn brakke på Vik brygge lørdag kveld.

Foredraget hun holdt, er kortversjonen av det hun ellers holder. Ofte er det satt av ei hel helg, og da får damene også tilbud om å «bli nye».

– Jeg snakker om kroppsform, og at kvinnene må lære å kle seg etter den kroppen de har. Det er mye som kan gjøres ved bruk av rett snitt i klær, og valg av farger, sier Monika, som også snakket om hår og sminke.

Imponert

Da hun ble spurt om å stille på Vik, var hun og arrangørene fornøyd om det kom 15-20 damer. At det skulle bli 50 og utsolgt hus, hadde de ikke trodd.

– Jeg er imponert. Når folk sier at nå må vi møtes, og vi gjør noe med det, er det kjempeartig at det kommer så mange, sier Anette Waldersløff.

Og vi tar neppe mye feil om vi spår at det ikke blir lenge til neste damekveld på puben…