Villa fyr med i nasjonal markering

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
10.03.2021 18:04 - OPPDATERT 16.03.2021 10:59

Villa fyr blir torsdag kveld lyssatt, som et ledd i Redningsselskapets nasjonale markering for bedre sikkerhet på sjøen.

I fjor omkom 88 mennesker på sjøen. Redningsselskapet mener det er 88 for mange.

For å bedre sikkerheten, lanserer Redningsselskapet ei digital redningsskøyte, ved at 88 fyr og andre betydningsfulle steder langs hele Norges kyst blir lyssatt.

Aksjonen skjer i samarbeid med Norsk fyrhistorisk forening, som spurte Villa fyr venneforening om de ville delta.

- En god idé

- Vi syntes dette var en god idé, og ville gjerne være med på Redningsselskapets markering for større trygghet på sjøen, sier Reidar Lindseth i styret for venneforeninga.

Reidar Lindseth var på Villa fyr under 180-årsjubileet i 2019, her sammen med Jim og Kjell Aglen.

Torsdag ettermiddag drar han og flere fra venneforeninga utover til Villa for å gjøre klart en varde. Den vil bli tent klokka 19.00, og kan ses fra mange steder i Flatanger.

Direktesending

Villa fyr blir del av en direktesending på nettet, hvor Redningsselskapet vil presentere flere nye digitale hjelpemidler og initiativ. Disse skal gi alle som er på og ved sjøen relevant og viktig informasjon samlet på én og samme plattform. I tillegg gir den Redningsselskapet oversikt til å handle raskere og med mer presisjon.

[annonse]
Vi trenger flere initiativer for å nå vår visjon om at ingen skal drukne.

- I 2020 gikk 88 menneskeliv tapt på sjøen i Norge, noe som er 88 liv for mye. Vi trenger flere initiativer for å nå vår visjon om at ingen skal drukne. Derfor er vi stolte over å kunne vise fram våre nye digitale hjelpemidler for å gjøre det tryggere å ferdes til sjøs, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Utvalgte steder fra Alta i nord til Arendal i sør deltar i markeringen. Lind sier aksjonen er til minne for alle dem som har mistet livet, eller mistet noen kjære, på sjøen.

- Vi gjør alt vi kan for å slike tragedier ikke skal gjenta seg, og har stor tro på at våre digitale tjenester skal bidra til dette, forteller hun.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.