Kraftig vind, snø og lyn kan føre til strømbrudd i Trøndelag, og Tensio ber folk være forberedt. (Foto: Tensio)

Vær forberedt på strømbrudd

Folk må være forberedt på strømbrudd, når stormen og snøværet setter inn søndag kveld.

– Vi har nettopp avsluttet møte med Metrologisk Institutt, og de oppdaterte prognosene bekrefter at vi må være forberedt på et nytt utfordrende døgn for strømforsyningen, sier kommunikasjonssjef Bengt Eidem i Tensio i en pressemelding.

Tensio er nettselskapet som har ansvaret for strømforsyningen i Trøndelag. Det ble i sin tid etablert ved en sammenslåing av nettvirksomheten til Nord-Trøndelag E-verk og Trønderenergi.

Lyn og snø

Utover kvelden søndag er det i tillegg til mye og sterk vind, også meldt om fare for lyn og torden, og mye snø.

Tensio er derfor forberedt på at de det kommende døgnet kan få strømutfall i hele forsyningsområdet i Trøndelag, melder selskapet.
 
– Vi er forberedt på å rykke ut og vil sende våre mannskaper ut fortløpende der feil oppstår, forutsatt at det er fremkommelig og trygt nok, sier Eidem.

Han opplyser at mens ekstremværet Gyda herjet onsdag, torsdag og fredag i forrige uke klarte Tensios mannskaper stort sett å komme seg raskt frem til feilstedene. Men det var noen situasjoner der de måtte trekke seg tilbake og vente på dagslys, bedre værforhold og fremkommelighet.

Kan bli ventetid
 
– Det kan bli situasjoner også det kommende døgnet der vi må avvente dagslys og bedre fremkommelighet før vi får rettet opp, sier Eidem.
 
Gyda førte til rundt 40 strømutfall som berørte om lag 15 000 kunder i Trøndelag. De fleste berørte fikk strømmen tilbake på under 3 timer, de som ble berørt lengst måtte klare seg uten strøm i rundt et halvt døgn.

Tensio har følgende råd til publikum:

  • Fest løse gjenstander
  • Begrens ferdsel, politiet ber folk i Trøndelag holde seg inne søndag ettermiddag og kveld.
  • Lad opp mobiltelefoner, pc’er og nettbrett.
  • Ha lommelykt og alternative oppvarmingskilder klare
  • Les DSBs veileder om hvordan du kan forberede deg selv og hjemmet ditt på ekstraordinære situasjoner.
Stormsenteret liger cirka kl. 1630 i havet utenfor Trøndelag, og er på full fart inn. (Foto: Meteorologisk institutt)

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Stormsenter på vei

Meteorologisk institutt meldte kl. 1630 søndag at stormsenteret nå kan ses i havet utenfor kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag.

– Det er observert sørvestlig sterk storm på kysten av Møre og Romsdal den siste timen  Vinden vil etter vært dreie nordvest og gi kraftige vindkast innover land i store deler av Sør Norge, skriver meteorologene på twitter.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.