Koronavaksiner og influensavaksiner kan fås på apoteket. (Foto: Tommy Borge Arnesen/Apotek1)

Vaksine-avtale med apotek-kjede

Namsos kommune har inngått avtale med Apotek1 om vaksinering, og time kan bestilles digitalt.


Det opplyser kommunen i en pressemelding.

Avtalen betyr at alle kan få vaksinering gratis hos følgende apotek:

  • Apotek1 Rock City. Starter vaksinering 10. januar. Her legges det ut 20 timer per dag fra mandag til lørdag. Apoteket er åpent kl. 10.00-18.00. Drop-in i apoteket er mulig ved kapasitet.
  • Apotek1 Namsos. Starter vaksinering 13. januar. Her tilbys 20 bookingtimer fra kl. 15.00-19.30 de dagene det er drop-in i den kommunale vaksineringen. Drop-in i apoteket er mulig ved kapasitet.
Selv om det er Namsos kommune som har inngått avtalen, opplyser kommunalsjef Gørhill Skogseth Andreassen til Flatangernytt at tilbudet er åpen for alle, uansett bostedskommune.

- Apotekene tar imot alle som kommer, enten de bestiller time eller ved drop in, sier kommunalsjefen for helse og velferd.

Lavterskel

Før jul gjorde regjeringen det klart at den ønsket at vaksinering også skulle skje ved apotekene, for å få fart på vaksineringa.

– Det er fantastisk at apotekene kan benyttes som vaksineressurs for å bekjempe denne pandemien, og at vår rolle som lavterskel helsetilbyder blir enda mer synlig for befolkningen, sier Ellen Karine Ous, fag- og kvalitetsdirektør i Apotek 1 i en pressemelding.

Drop-in

Namsos kommune tilbyr også drop-in vaksinering følgende dager:

  • 4., 5. og 6. januar kl. 09.00-15.00.
  • 11., 13. og 14. januar kl. 09.00-15.00.
  • 17. og 18. januar kl. 09.00-15.00.
  • 27. og 28. januar kl. 09.00-15.00.
Namsos kommune ønsker at folk vaksinerer seg i sin hjemkommune, men avviser ikke innbyggere fra andre kommuner på drop-in. 

Kommunen tilbyr vaksine fra både Pfizer og Moderna. All koronavaksinering er gratis.

Oppdatert 10.01.2022: Tilbudet gjelder alle, ikke bare innbyggere i Namsos kommune.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.