To nye smittetilfeller i Namsos - vente­karantene avsluttes

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
11.04.2021 18:25

To nærkontakter til de to som ble meldt smittet i Namsos fredag, har fått påvist korona. Ventekarantene ved Olav Duun videregående skole kan avsluttes.

Namsos kommune meldte fredag om to smittetilfeller, hvorav den ene er elev ved Olav Duun videregående. Disse to tilfellene er en del av samme husstand. Kommunen har nå mottatt prøvesvar på alle de ordinære prøvene (PCR-tester) til alle nærkontakter. 

To nærkontakter smittet 

Prøvene viser at ytterligere ett husstandsmedlem er smittet. Den smittede har vært i karantene. I tillegg er én kjent nærkontakt smittet, skriver Namsos kommune i en pressemelding søndag kveld.

Smittetilfellene medfører at en ny nærkontakt har blitt satt i karantene, i tillegg har én person i ventekarantene endret status til smittekarantene. Noen få personer er satt i ventekarantene på grunn av smittetilfellene. 

Ventekarantenen avsluttes

Alle nærkontakter ved Olav Duun videregående skole har nå fått sine prøvesvar, og ingen har påvist koronasmitte.

Nærkontaktene er fortsatt i karantene og vil testes på nytt (retestes) 15. april.  Dette betyr at alle de over 850 personene som fredag ble satt i ventekarantene, kan avslutte denne, melder Namsos kommune.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.