Nybåten til Nova Sea skal døpes under åpningsfesten lørdag. Otto Sjølien har mange båter i bestilling, men trenger flere fagfolk.

Stor ordretilgang –⁠ trenger mer folk

Folla Maritime har mange nybygg på gang, og trenger mer folk. Lørdag er det dåp på byggenummer 85 – «Eldorado».


– Vi kunne ansatt 7-9 personer på rappen, om de hadde den rette fagbakgrunnen, sier daglig leder Otto Sjølien i Folla Maritime Service AS.

Verftet har økt til 30 ansatte før åpninga av nyanlegget i Storlavika. Nå ser selskapet at nye og moderne fasiliteter gjør bedriften mer attraktiv for folk på utkikk etter jobb.

Positiv effekt

– Det er en utfordring generelt å få tak i fagarbeider, men vi ser positive effekter av anlegget, sier Sjølien.

Produksjonshallen er 20 meter høy og gir svært gode arbeidsforhold for de ansatte.

Lørdag skal den 15 meter lange hybridbåten «Eldorado» døpes. Dette er byggenummer 85, og en i rekken av båter til Nova Sea.

– Søsterskipet er i produksjon i den nye hallen, og vi har i tillegg tre personellfartøy og ett nytt konsept på 42 fot som påstartes etter ferien, sier Sjølien.

Til sammen har Nova Sea altså seks fartøy under produksjon eller kontrahert hos Folla Maritime.

God ordretilgang

I tillegg har selskapet nylig skrevet kontrakt på to personellfartøy, ett til Refsnes Laks i Åfjord og ett til Svanøy havbruk i Florø. Begge er av typen Folla Terrier på 26 fot.

– Vi har en bra ordresituasjon, sier Otto Sjølien, som håper det flotte nyanlegget vil lokke flere til å søke jobb i Flatanger-selskapet.

 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.