Våtkurs i kajakk er ett av tilbudene i sommerskolen. Her fra et annet våtkurs for et par år siden. (Arkivfoto)

Sommerskole for barn og ungdom

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
08.06.2021 23:59 - OPPDATERT 10.06.2021 20:55

Den første uka i skoleferien får alle fra 1. til 9. klasse tilbud om sommerskole i Flatanger. Søknadsfrist er allerede onsdag.

- Elevene kan velge mellom flere tema, og alt er gratis, sier oppvekstsjef Lovise Angen.

Flatanger kommune har fått 81.100 kroner fra Utdannningsdirektoratet, som har økt satsinga på sommerskole på grunn av pandemien.

Sommerskolen er for elever som avslutter 1. til 9. klasse nå i vår, og den foregår fra mandag 21. juni til fredag 25. juni.

- Variert tilbud

- Vi syns vi har fått til et godt og variert tilbud, sier Lovise Angen, som kan by på alt fra malekurs og hip-hop til kajakk, humor, turn og musikk.

Ingeborg  Bodzioch er engasjert for å ha kunstverksted for 1. til 6. klasse. Hun er inspirert av amerikansk action-maling og kunstnerne Jacob Weidemann fra Steinkjer og Inger Sitter med aner fra Flatanger.

Lærer i hip-hop er Lotta Aune, som selv har danset og undervist i hip-hop i flere år. Kurset avsluttes med en oppvisning.

Padling og vannleik

Tore Kristian Aune i Folla Aktiv er instruktør i kajakk for ungdomstrinnet, der deltakerne kan ta våtkortet som blant annet kreves for å kunne leie kajakk. Han skal også ha kurs i lek og moro i vann med elever på små- og mellomtrinnet.

[annonse]
Tryllekunstneren Roger Skar stiller med både turnverksted og tull med tall, oppgaver og magi. Det siste er et humorkurs, der elevene får lære litt rampestreker.

Spilling og sang

Nina Bendiksen skal ha to musikk-kurs, ett om sangleik og samspill, og ett om låtskriving og samspill.

Kristin Margrethe Einvik skal holde musikkurset "Blås i ferien" for elever fra 3. til 9. klasse.

Hågen Trætli er tilbake med "Byggehygge". Han holdt til kurs i dette på skolen tidligere i år, og mange fikk snekre mye fint.

Elevene har fått med seg informasjon og påmeldingsskjema hjem fra skolen. Men i tilfelle de har glemt å fylle det ut, er det altså frist for å sende inn påmelding allerede onsdag i denne uka.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.