Skolebussen skled av veien da den skulle begynne å kjøre, etter å ha hentet elevene som hadde vært på skøyteisen. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Skolebussen utfor veikanten

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
26.01.2021 16:16 - OPPDATERT 27.01.2021 00:48

Da skolebussen skulle ta løs etter å ha tatt om bord elever ved Hillstadvatnet, måtte den ha hjelp for å komme løs.

Ungdomstrinnet ved Lauvsnes skole hadde hatt skøytedag på Hillstadvatnet, og de skulle hentes klokka 13.45.

Bussen hadde parkert på utkjørselen. Men da den skulle begynne å kjøre, var det en glatt kant som forhjulet ikke kom over. Bussen ble stående skjevt, og alle elevene gikk ut av bussen og ventet mens sjåføren prøvde å få bussen inn på veien igjen.

Brøytebilen kom like etter, og det ble brukt både strøsand og kjettinger for å få den i gang. Til slutt måtte lastebilen trekke bussen inn på veien.

Rektor Turid Kjendlie sendte ut en melding til foreldrene om hendelsen, der hun opplyser at det ikke var noen dramatikk i situasjonen. Men det tok litt tid å få bussen løs, og elevene ble derfor litt forsinket hjem.

OPPDATERT kl. 17.25: Vi skrev først at bussen skled av veien. Det er ikke riktig. Den sto parkert utenfor veien på en utkjøring, men da den skulle kjøre inn på veien, var det en kant som høyre forhjul ikke kom seg over. Derfor ble bussen stående skjevt.

Med hjelp av brøytebilen kom bussen seg inn på veien igjen. (Foto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.