Hele 60.000 pass må fornyes i Trøndelag, og det kan ta tid. (Foto: Politiet)

Sjekk om passet ditt har gått ut

Politiet i Trøndelag oppfordrer folk som skal ut på reise: Sjekk og forny passet i god tid. Du kan ikke stole på at du kan få nødpass - i alle fall ikke på Værnes.

- Politiet i Trøndelag har økt kapasiteten og utvidet våre åpningstider for å kunne utstede flere pass i tiden framover. Vi oppfordrer i første omgang de som vet de skal ut å reise når samfunnet åpner igjen, til å sjekke passene sine og bestille time om passet er utgått, sier Siw Hind, leder for Felles enhet for Utlending og Forvaltning i Trøndelag politidistrikt, i en pressemelding.

Etter ett år med pandemi og lite reising, har mange latt være å fornye passene sine. Mange pass utløp i 2020 og hittil i år, uten at de er blitt fornøyet. Når grensene etter hvert åpner, forventer politiet stor pågang hos passkontorene.

60.000 pass skal fornyes

Totalt er det snakk om 60.000 pass som skal fornyes i Trøndelag. Siw Hind sier at det ikke er mulig for politiet å ta igjen etterslepet på en sommer.

- Vi vil måtte bruke hele året og sikkert neste vår på å ta igjen etterslepet. Vi håper folk har forståelse for dette og er med å bidra ved å bestille pass gjennom hele året, og ikke bare før sommermånedene, sier Siw Hind.

Nye timer legges ut

For folk som trenger pass nå, legges det fortløpende ut nye timer på politiet.no. Timer som avbestilles, blir også lagt ut. Dermed vl antall tilgjengelige timer endrer seg hele tiden. Politiet oppfordrer folk til å avbestille timen om de ikke kan komme, slik at andre kan få timen.

- Ikke fortvil om du ikke finner time med en gang. Følg med på politiet.no og prøv igjen litt senere, sier Siw Hind.

Ikke nødpass på Værnes

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
I sommer er det heller ikke bare å satse på å få nødpass. Det er begrenset kapasitet til å utstede disse, og på Værnes lufthavn er det for tida ikke mulig å få nødpass i det hele tatt, på grunn av oppgradering av lokaler og utstyr.

- Alle som planlegger å reise, har selv et ansvar for å sikre at de har gyldig pass, sier Siw Hind, som også minner om at foresatte må ha med sitt eget pass til passtimen om de skal bestille pass til barn.

Hvis du ikke har med eget pass, må du bestille ny time. Har barnet pass fra før, må også dette være med.

Bruk lokalt kontor

Politiet oppfordrer folk til å følge smittevernreglene der de bor, og benytte sitt lokale kontor for å fornye passet.

For Flatanger og omegn sin del, er Namsos politistasjon eller Steinkjer politistasjon nærmeste passkontor.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.