Vaksinekoordinator Lena Rian Hågensen oppfordrer folk til å ta telefonen når det ringer fra ukjent nummer. Det kan være kommunen som ringer for å tilby time til vaksinering.

Rekordmange vaksineres i Flatanger

Skrevet av Hilde Tyldum Stordahl
02.03.2021 20:10 - OPPDATERT 17.03.2021 12:16

Neste onsdag får Flatanger tilsendt hele 100 doser AstraZeneca-vaksine og 24 doser Pfizer-vaksine. I løpet av neste uke vil nær 20 prosent av Flatangers befolkning ha fått sin første vaksinedose.

- Det blir økt vaksinering i uke 10 og 11. Denne vaksinen har lenger holdbarhet og kan oppbevares i kjøleskap, så vi bruker nok uke 10 og 11 på å sette vaksinene, sier vaksinekoordinator i Flatanger, Lena Rian Hågensen. 

Mange får første dose

På FHIs hjemmesider står det at 90 personer i Flatanger til nå har fått første dose. Når vaksinen som kommer neste uke blir satt, vil 202 av Flatangers befolkning ha fått første dose. Det vil si at i underkant av 20 prosent av de som bor i kommunen da vil være i gang med vaksinasjonen. 

Flatanger er en av få små trønderkommuner som får AstraZeneca-vaksine, som leveres med minimum 100 doser. Kommuner som Lierne, Leka, Høylandet, Røyrvik og Namsskogan får ikke en slik levering. Namsos får like mange doser av denne vaksinen som Flatanger neste uke. 

Under 65 år

- AstraZeneca-vaksinen er ikke godkjent for personer over 65 år, og anbefales heller ikke for folk med alvorlige underliggende sykdommer, forteller Hågensen.

Flatanger får 100 doser AstraZeneca-vaksiner neste uke.

Derfor vil nå helsepersonell samt innbyggere under 65 år få tilbud om denne vaksinen selv om gruppen over 65 ikke er ferdig vaksinert ennå. De 24 dosene med Pfeizer-vaksine deles mellom folk som skal ha første og andre dose.

Det er fremdeles ikke registrert smitte i Flatanger siden 8. januar i år.  
- Folk møter opp, det er god oppslutning om vaksinasjonen, forteller hun. 

[annonse]
Skjevfordeling av vaksiner

Helseminister Bent Høie meldte i dag at noen bydeler i Oslo samt noen kommuner på Østlandet som over tid har hatt høyt smittetrykk, skal få noen flere vaksiner. 330 kommuner, inkludert Flatanger, må gi fra seg tre prosent av vaksinene. Dette trår i kraft om noen uker. Det er også forventet at det kommer større mengder vaksine til landet i løpet av et par måneders tid.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.