- Politikerforakt kan medføre at det blir vanskelig å rekruttere nye folk til politikken, skriver Silje Fagerhaug i dette debattinnlegget.
DEBATT

Politikk er frivillig arbeid. Husk det, du som forakter alle politikere

De fleste av oss som driver med politikk, driver med frivillig arbeid. Å være lokalpolitiker innebærer timevis med dugnad.


DEBATT: Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for artikkelforfatterens synspunkter.

 

Noen jobber for det lokale fotballaget, andre driver med politikk. Til felles har vi det at vi ønsker å gi noe av tiden vår til samfunnet. De fleste politikere, uansett parti, har som ønske å bidra til å gjøre Namdalen, Trøndelag, Verden til et bedre sted å leve. Politikere er stort sett mennesker med gode intensjoner. Mange har få eller ingen ambisjoner om makt, kun et ønske om å bidra.

En del politikere har gjort dårlige valg. Noen har til og med havnet i fengsel på grunn av sine dårlige valg. Politikere må håndtere og lære av sine dårlige valg på samme måte som alle andre. De mest kjente får en hardere straff, fordi fordømmelsen i media og i samfunnet ellers blir så tøff, at straffen langt overgår den ugjerning som er begått.

Men at noen politikere gjør dårlige valg, betyr ikke at politikere generelt er dårlige mennesker. Det betyr bare at politikere gjenspeiler befolkningen for øvrig. De fleste av oss har gjort dårlige valg som vi angrer på. Forhåpentligvis har vi lært noe av det, og blitt bedre mennesker etterpå. Sjikane og hets er aldri greit, uansett om det er snakk om politikere eller andre.

Politikerforakt kan medføre at det blir vanskelig å rekruttere nye folk til politikken. Det er synd, for vi trenger dyktige folk til å ta riktige beslutninger i tiden som kommer.

Av Silje Fagerhaug, nestleder i Namsos Ap

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.