Per Anton Løfsnæs er død

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
31.01.2021 15:41 - OPPDATERT 11.02.2021 23:18

Per Anton Løfsnæs (58) er død. Han fikk et illebefinnende under en tur på Storfjellet lørdag, og livet sto ikke til å redde.

- Det var med sjokk og vemod vi lørdag ettermiddag fikk beskjed om at Per Anton Løfsnæs døde mens han var på sin regelmessige tur til Storfjellet i Flatanger, sier styreleder Frode Blakstad i Bjørøya AS.

Per Anton Løfsnæs var daglig leder i Bjørøya AS og konsernsjef i Bjørøya Holdning, men hadde et engasjement som gikk langt ut over egen bedrift.

Som en av eierne i Bjørøya, var han en svært aktiv bidragsyter til å utvikle næringslivet og samfunnet i Flatanger.

Illebefinnende

Styrelederen opplyser i en pressemelding at Per Anton nå var i meget god form, etter å ha hatt noen helsemessige utfordringer tidligere. Den gode formen var kommet mye på grunn av at han selv sto i spissen for et spleiselag for å få lyssatt stien opp til toppen av Storfjellet.

- På vei ned fra toppen møter han tidligere produksjonsleder i Bjørøya AS, og mens de snakker om smoltifisering, får Per Anton et illebefinnende og livet står ikke til å redde, sier Blakstad.

Han opplyser videre at Per Anton Løfnæs sluttførte styrmannsskolen i 1983, og etter noen år i utenriksfart, begynte han som daglig leder i Bjørøya AS i 1986, en posisjon han har ivaretatt på en glimrende måte i 35 år.

En engasjert samfunnsbygger

- I tillegg til å være sentral i utviklingen av Bjørøya AS, har han også vært en meget engasjert samfunnsbygger i Flatanger. Hans pågangsmot, vilje til nyskaping og evne til gjennomføring, har vært til uvurderlig betydning. I tillegg har hans gode humør og egenskap som omtenksom og engasjert leder, gjort at han har blitt satt stor pris på av selskapets ansatte og samarbeidspartnere.

Våre varmeste tanker går nå til hans nærmeste, hans kone Ery og barna Ole Martin og Malin med familie, sier Frode Blakstad.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.