NAV benytter Arctic Race of Norway som møteplass for å komme i kontakt med arbeidsgivere. (Foto: Rune Dahl, ARN)
KRONIKK

NAV samarbeider med Arctic Race for å få flere i jobb

I flere år har vi vært opptatt av å skape og videreutvikle gode og nyttige møteplasser for arbeidsgivere og jobbsøkere.


 

KRONIKK: Dette er en kronikk som gir uttrykk for artikkelforfatternes synspunkter.

 

NAV har utviklet Arbeidsplassen.no, som ikke bare er en møteplass, men også den største markedsplassen for ledige jobber. Jobbsøkere og bedrifter skal så enkelt som mulig finne hverandre. Alle tjenestene er gratis.  

"Å bruke nye virkemidler i arbeidet med inkludering er ekstra viktig nå som Norge mangler arbeidskraft," skriver NAV-direktør Torbjørn Aas og hans kolleger i nord i denne kronikken.

I tillegg er vi til stede i videregående skoler, hos arbeidsgivere, på kjøpesentre, og de digitale tjenestene våre er tilgjengelig hele døgnet.  De siste par årene har også NAV inngått en avtale som samfunnspartner med Arctic Race of Norway, som er den nyeste møteplassen for både arbeidstakere og arbeidsgivere.  Denne avtalen er viktig for NAV, fordi NAV må være der folk er, og der bedriftene er.  

Nye utfordringer, nye virkemidler 

Mange har vært uten jobb så lenge at de gir opp.  En del arbeidsgivere er skeptiske til å ta imot mennesker som har vært arbeidsledig i flere år. Dette er et stort problem, som vi som samfunn ikke er tjent med, og som vi derfor må løse i fellesskap.  

Å bruke nye virkemidler i arbeidet med inkludering er ekstra viktig nå som Norge mangler arbeidskraft. I arbeidet med å formidle vårt oppdrag er Arctic Race of Norway en ny møteplass. Vi vet at det er mange arbeidsgivere som har behov for mer arbeidskraft og vi vil gjerne nå ut med informasjon om hvordan vi kan bidra. Ved å være til stede under Arctic Race of Norway kan vi enkelt informere arbeidsgivere som har behov for arbeidskraft, om hvilken støtte NAV kan bidra med.  

Vi skal ha stand med informasjon, konkurranser og dyktige rådgivere både ved etappestart og ved målgang.  Gjennom caravanen som kjører foran sykkelrittet, skal vi ha aktiviteter langs ruta. Blant annet vil NAV Hjelpemiddelsentral vise fram tekniske hjelpemidler og andre tiltak som gjør at flere kan komme i jobb eller beholde jobben sin.  

På standen får du blant annet vite mer om hvordan vi samarbeider med fylkeskommunen og næringslivet om opplæring, og du kan prøve VR-briller som gir en jobbsmak av flere yrker. Vi vil vise frem hvilken støtte vi gir til arbeidsgivere og hvordan vi sammen gir flere muligheten til å være i jobb, tilpasset den enkelte virksomhet og arbeidssøker.  

Arctic Race of Norway 2022 

I år er Trøndelag for første gang med i Arctic Race.  NAV Trøndelag, NAV Troms og Finnmark og NAV Nordland er samarbeidspartnere i arbeidet med å få flere i arbeid. Sammen bidrar vi til en positiv utvikling av våre regioner, og følger opp FNs mål for bærekraftig utvikling. 

Samarbeidet med Arctic Race of Norway er spesielt relevant for FN-målene om Samarbeid (#17), Anstendig arbeid og økonomisk vekst (#8) og Mindre ulikhet (#10). 

Sykkelrittet er en enestående mulighet for oss alle til å nå ut til flere.

Vi håper vi får møte mange nysgjerrige og engasjerte arbeidsgivere rundt Arctic Race of Norway 11. – 14. august! 

Av direktør Torbjørn Aas, NAV Trøndelag,
direktør Cathrine Stavnes, NAV Nordland og
direktør Kristin Røymo, NAV Troms og Finnmark

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.