Prosjektet om Nanah og Sierra Leone ble avsluttet med loddtrekning, og barnehagen hadde fått inn masse fine premier. Inntektene går til å bygge barnehage i Sierra Leone. Fra venstre: Emilie, Sara, Pernille, Alaa og Judy.(Foto: Margit Ekker Dølvik)

Lærte om Nanah i Sierra Leone

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
07.02.2021 07:00 - OPPDATERT 08.02.2021 07:12

Vangan barnehage har den siste tida blitt kjent med Nanah (5) i Sierra Leone.

Hvert år tilbyr Forut et pedagogisk opplegg for barnehager om hvordan andre barn i andre land lever i forhold til oss i Norge.

Slik kan barna bli kjent med ulike kulturer og bli kjent med dagliglivet til andre barn.

Viser mulighetene 

- Barneaksjonen fokuserer ikke på nød og elendighet, men aksjonen viser hvilke ressurser, ambisjoner og evner barna har, sier pedagogisk leder Margit Ekker Dølvik.

I år har ungene blitt bedre kjent med fem år gamle Nanah. Hun bor i landsbyen Kareneh i Sierra Leone. Ungene har fått være med på hennes hverdag, og inn i sjimpanseskogen, der de truede apene får beskyttelse.

Ungene i Vangan barnehage fikk se hvordan hverdagslivet er for fem år gamle Nanah.

Pengene som ble samlet inn fra norske barnehager i fjor, ble brukt til å bygge barnehage i landsbyen til Nanah. 

"Reiste" til Sierra Leone

- I Vangan barnehage har vi "reist" til Sierra Leone med fly. Vi hadde billetter, flykaptein og flyvertinner. Det ble også servert flymat. I Sierra Leone møtte vi afrikanske dyr og hadde piknik i jungelen.

- Vi har prøvd det afrikanske klesplagget Kanga og forsøkt å bære skåler med vann på hode. Vi har spist maisgrøt, fufu og monkeypannekake. Vi har danset sjimpansedans og hatt dramalek med afrikanske dyr. Vi har malt dyr fra Afrika, lagd apemasker og løvekunst. Vi har sett kortfilmer fra Sierra Leone og fulgt Nanah og hennes familie, forteller Margit.

Ungene fikk prøve å bære vann på hodet, og her er det Jenny som prøver seg.

[annonse]
Prosjektet ble avsluttet med loddtrekning. Det kom inn hele 8.616 kroner, og pengene går til Forut og bygging av nye barnehager i Sierra Leone. 

Toleranse og empati

- Vi jobber med dette for å bygge toleranse, omsorg, empati, nysgjerrighet, engasjement og være et medmenneske, sier hun.

Prosjektet oppfyller også ett av målene i rammeplanen for barnehager, nemlig at barnehagen skal vise hvordan alle kan lære av hverandre og fremme barnas nysgjerrighet og undring over likheter og forskjeller.

Guri Dahle Olsen sjekket billettene til ungene som skulle "fly" til Sierra Leone.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.