Vår Staude og Henrik Elvestad på veg over fjellet, trolig mot toppen av Hanshallaren der de måtte rappllere ned. (Foto: Haakon Lundkvist)

Kjendisene i 71 grader nord inntar Flatanger

Med nesten en halv million seere, vil Flatanger få kjempereklame når kjendisene i "71 grader nord" inntar kommunen.


Søndag vises episode 5 av "71 grader nord - Norges tøffeste kjendis" på TVNorge, og da har lag Lindesnes og lag Nordkapp kommet seg nordover langs kysten til Flatanger.

- Det var veldig gøy å stifte bekjentskap med Flatanger, sier programleder Tom Stiansen til Flatangernytt.

Selv om "71 grader nord" nå er inne i sin tolvte sesong, har de aldri besøkt denne delen av Norge tidligere.

Steffen Iversen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjemper seg fram på sykkeletappen gjennom Flatanger i femte episode av "71 grader nord - Norges tøffeste kjendis". (Foto: Haakon Lundkvist)

Episoden fra Flatanger ble spilt inn i månedsskiftet august/september. Så vidt vi vet, blir det glimt fra både Utvorda, Lauvsnes, Hanshallaren og Kvaløysæter.

Stiansen vil ikke røpe for mye av handlinga, men deltakerne må gjennom en stafett der de må gå, sykle, svømme og rappellere.

Mange forskjellige utfordringer
- Deltakerne blir stilt overfor mange forskjellige utfordringer, og de må blant annet rappellerer ned Hanshallaren, forteller Tom Stiansen.

Årets deltakere er tidligere lagrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen, programleder Vår Staude, artist Fay Wildhagen, influenser Isabel S. Raad, influenser og sexolog Iselin Guttormsen, tidligere fotballspiller Steffen Iversen, fotograf Per Heimly, youtuber og programleder Victor Sotberg, artist Adrian Sellevoll og komiker og programleder Henrik Elvestad.

Mens tidligere sesonger av kjendisversjonen av "71 grader nord" startet i Lindesnes, startet årets utgave på Stranda på Sunnmøre. På grunn av korona og smittevernreglene, ble mange av de opprinnelige planene om gjort. I stedet for å forflytte seg med bil, har hele crewet på 50-60 personer hatt base om bord i en båt.

- Hvordan ble dere mottatt i Flatanger?
- Veldig bra. Vi er jo stort sett selvgående og en liten kohort på båten, og vi har prøvd å ha så lite kontakt med omverdenen som mulig på grunn av koronaen. Men vi har fått mye hjelp i planlegginga, og blitt møtt med mye positivitet, sier Tom Stiansen.

Tom Stiansen fikk seg en flott løpetur fra Kvaløysæter under oppholdet i Flatanger. Her venter han på deltakerne. (Foto: Tom Stiansen)

Stor seeroppslutning
I år har "71 grader nord - Norges tøffeste kjendis" slått tidligere seerrekorder. Premieren hadde 463 000 seere, som er den tredje beste premieren i programmets historie.

Episode to ble sett av hele 489.000 personer. Flatanger-naturen kan dermed nå ut til nesten en halv million seere når programmet vises på TVNorge søndag.  Vil du se det før, legges episode 5  ut for abonnenter  på Discovery+ allerede torsdag kveld.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (til venstre), Fay Wildhagen og Steffen Iversen diskuterer kompasskursen under sitt opphold i Flatanger. Helt til venstre Adrian Sellevoll.(Foto: Haakon Lundkvist)

Heldig med været
TV-teamet var heldig med været under oppholdet i Flatanger.

- Flatanger viste seg fra sin beste side, sier Tom Stiansen, som selv fikk seg en fin løpetur i fjellet innom Vikdalen.

- Jeg fikk en lang og fin løpetur fra havna på Kvaløysæter og opp til et fiskevatn. Turen tok et par timer, og det var fint vær og helt rå natur, sier han.

Den tidligere toppalpinisten har vært programleder  i alle de 12 sesongene av kjendisversjonen av 71 grader nord og siden 2006 for "71 grader nord".

- Er det mulig at dere kommer tilbake til Flatanger?
- Ja, det vil jeg tro. Vi får alltid nye ideer når vi er på sånne steder. Det er ikke bestemt noe konkret om neste sesong., om det blir på land eller sjøen. Men det er alltid en stor sjanse for at det blir mer fra steder vi har vært, sier Tom Stiansen.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.