Namsos brann og redning rykket ut med mannskaper fra Namdalseid. (Foto: Jens Martin Olsen, Namsos brann og redning)

Flere tusen var uten strøm etter brann

Hele Flatanger og Statland, Sjøåsen, Osen og Roan var uten strøm mandag. Strømbruddet skyldes brann i ei høyspentmast på Sjøåsen. Klokka 12.55 var strømmen tilbake.

I alt 2.746 strømabonnenter i Flatanger, Statland og Sjøåsen er berørt av strømbruddet, og 2.139 abonnenter i Osen og Roan. Dette meldte Tensio litt over kl. 12.00.

Kartet viser hvilke områder som nå er uten strøm. (Kart: Tensio)

Senere ble antall strømkunder redusert til henholdsvis 2.160 og 890 i de to områdene.

Strømmen forsvant klokka 11.49.

Brann i høyspentmast

110-sentralen meldte at brannvesenet på Namdalseid rykket ut til melding om en brann i ei høyspentmast på Sjøåsen.

- Vi beklager avbruddet og våre montører er utsendt for å gjenopprette strømforsyningen så raskt som mulig, skriver Tensio på sine nettsider.

Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til at det begynte å brenne i høyspentledningen. (Foto: Namsos brann og redning)

110-sentralen opplyste i 12.30-tida at brannen er slokket og brannvesenet returnerte til brannstasjonen. Klokka 12.54 var strømmen tilbake i Flatanger og omegn.

[annonse]
Ifølge Namsos brann og redning rykket mannskaper ut med både brannbil og tankbil. Da de kom fram, hadde brannen stort sett brent ut, og det var verken røyk eller flammer å se.

Pressevakt Ole-Marius Ingvaldsen i Tensio opplyser til Flatangernytt at det var en høyspentlinje inn til Brattli trafostasjon som begynte å brenne. 

- Vi måtte inn i trafostasjonen for å sjekke at alt var OK der. Derfor tok det litt ekstra tid, sier Ingvaldsen.

Knutepunkt

Bratli trafostasjon er knutepunktet for overføring av strøm mellom gamle Nord- og Sør-Trøndelag.

- Men er det ikke slik at Flatanger kan få strøm fra Fosen hvis forsyninga fra Bratli svikter?

- Jo, det er mulig å sende strømmen den andre veien, fra Straum i Åfjord. Men det var feil også i den retningen, og derfor gikk ble det ikke gjort i dette tilfellet, sier han.

Klokka 13.24 var fortsatt 800 abonnenter i Osen og Roan uten strøm.

Brannmannskaper fra Namdalseid rykket ut til trafostasjonen, der situasjonen raskt ble avklart og mannskapene kunne vende tilbake til stasjonen. (Foto: Namsos brann og redning)

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.