Aqua Kompetanse AS har hatt en eventylig vekst de siste årene. Daglig leder Alexander Lindseth og økonomi- og administrasjonssjef Turid Korsnes Lian er glade for den gode utviklingen. Foto: Bjørn Tore Ness

Doblet antall ansatte på to år

Aqua Kompetanse AS har doblet antallet ansatte i løpet av to år. – Etterspørselen etter tjenestene våre har økt betraktelig de siste årene, forteller daglig leder Alexander Lindseth.

Økt pågang fra både nye og etablerte kunder gjør at Aqua Kompetanse nå åpner kontorer både i Bergen og Tromsø. Fra før har de kontorer i Sandnessjøen, Rørvik, Namsos og Steinkjer. Hovedkontoret ligger i Flatanger.

Trivsel nøkkel til suksess

De ansatte trives, og det er en viktig nøkkel til suksess.
- Det at de ansatte trives så godt at de blir i jobben, er det beste komplimentet vi kan få. Nå har vi en fin blanding av nyutdannede med fersk kompetanse, og erfarne rådgivere og veterinærer, sier økonomi- og administrasjonssjef Turid Korsnes Lian i en pressemelding. 

Veksten i selskapet har kommet naturlig.
- Vi har ikke brukt ei krone på oppkjøp de siste ti åra, og markedsbudsjettet er minimalt. Fornøyde kunder gjør jobben for oss, smiler Lindseth.

Voldsom utvikling

Aqua Kompetanse utfører alle typer undersøkelser i sjø og ferskvann, blant annet tjenester innenfor fiskehelse, miljøundersøkelser og rådgiving, vanndynamikk og FoU.

– Det har vært en voldsom utvikling i havbruksnæringen de siste årene, og vi utvikler oss i takt med behovene og ambisjonene i næringa, sier Lindseth.

Bevisst rekruttering

For å kunne bistå kundene best mulig, har Aqua Kompetanse bevisst rekruttert ansatte med ulik fagbakgrunn. Alt fra veterinærer og fiskehelsebiologer til oseanografer og andre fagpersoner innen havbruk, økologi og fysiologi bistår næringa både til lands og til vanns.

[annonse]
– Vi står opp og går på jobb for oppdretterne hver eneste dag. Kunnskapen vår om fisk og det marine miljøet ligger i bunnen for alt vi gjør. Det gjør at næringa og vi kan trekke veksler på hverandre. Vi har alle samme mål for øyet; En mer bærekraftig matproduksjon, sier Lindseth.

 

 

 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.