Svært mange ville delta i begravelsen. Selv om det ikke var plass til flere enn 50 i kirken, kunne inntil 200 følge begravelsen på storskjerm. Folk sto i kohorter og med god avstand. Bildet er tatt med moderat tele og da ser det ut som om folk står tettere enn hva de faktisk gjør.

Bygda tok farvel

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
09.02.2021 18:42 - OPPDATERT 11.02.2021 23:19

Mens snøen lavet ned, sto nærmere 200 sambygdinger og venner utenfor Løvøy kirke for å delta i Per Anton Løfsnæs sin begravelse.

Flatanger sto stille tirsdag klokka 12, da Per Anton Løfsnæs ble gravlagt fra Løvøy kirke. Han ble bare 58 år gammel.

Inne i kirka var det et hav av blomster, kranser og dekorasjoner, som fylte hele koret og midtgangen. Mange ville vise sin deltakelse og ta et siste farvel. Havets farger og symbolikk kunne leses i kista, som var mørk blå, med kompassrose og tauverk.

Bare den nærmeste familie fikk plass i kirka på grunn av smittevernreglene. Men familien hadde lagt til rette slik at alle som ønsket det, kunne få delta i begravelsen.

Utenfor kirka var det satt opp en storskjerm, og begravelsen ble sendt direkte på Namdalsavisa og Flatangernytt. Etter jordfestelsen var det et utendørs minnearrangement på Bjørøystøa.

- Et livsverk det står respekt av

Prest Oddbjørn Stjern tegnet et bilde av Per Anton som en hardtarbeidende, viljesterk og driftig leder, men som også fant tid til familie og venner.

- Han skapte et livsverk som det står stor respekt av, sa presten.

Sønnen Ole Martin Løfsnæs holdt en minnetale der han fremhevet farens glød og energi i det han engasjerte seg i. Energien var drivkrafta som gjorde at han lyktes, fortalte sønnen.

- Framoverlent og innovativ

[annonse]
- Du var framoverlent og innovativ, ikke bare på jobb. Du var opptatt av at vi skulle framover, og du brukte mye av deg selv på alle rundt deg, sa Ole Martin.

Broren Ove Løfsnæs delte minner fra oppveksten på Bjørøya. Han fortalte at begge brødrene hadde gått en god skole hos sine foreldre, som begge døde så altfor tidlig, bare 46 år gamle.

Maren Kløven Lein framførte "You'll never walk alone" og "Himmelhøge sti" med Stein Moe på piano.

Per Anton Løfsnæs ble ført til det siste hvilested ved Løvøy kirke.

Mange deltok ved graven

Alle som fulgte begravelsen utendørs, kunne delta i jordfestelsen. En stor folkeskare fulgte Per Anton de siste meterne for å ta et endelig farvel.

Etter begravelsen var det utendørs minnesamvær på Bjørøystøa, der alle var velkommen. Det ble servert varmt sodd og anledning til å snakke sammen - alt innenfor de gjeldende smittevernreglene.

Bildeserie
Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.