Statsforvalter Frank Jenssen ber trønderne unngå reiser til Oslo-området.

Ber trøndere unngå Oslo-området

Skrevet av Hilde Tyldum Stordahl
25.01.2021 14:54 - OPPDATERT 26.01.2021 16:19

Statsforvalteren i Trøndelag forbereder seg nå for at vi i Trøndelag kan komme i samme situasjon som kommunene rundt Nordre Follo kommune der det er utbrudd av et mer smittsomt mutert virus. Trønderne bes om å unngå reiser til Oslo-regionen og følge de nasjonale og lokale smittevernrådene ekstra godt.

- Vi tar allerede nå forholdsregler og forbereder oss for at en lignende situasjon kan oppstå her i Trøndelag. Det viktigste er at smittevernet i fylket fortsatt holdes under god kontroll, slik at helsetjenesten i kommunene har nødvendig kapasitet til å gjennomføre vaksinering som planlagt, sier statsforvalter Frank Jenssen.

Statsforvalter er det nye, kjønnsnøytrale navnet på fylkesmannen. Navneendringa skjedde fra nyttår.

Den engelske virusmutasjonen er langt mer smittsom enn variantene som har dominert i Norge hittil. Folkehelseinstituttet vurderer at faren for spredningen av mutasjonen er stor.

Kommuner oppfordrer til reisestopp
Flere trønderske kommuner gikk i helgen ut og anbefalte sine innbyggere om å unngå reiser til Oslo-regionen. Flatanger har ikke kommet med en slik oppfordring om å unngå reiser, men ber de som har vært i det aktuelle området om å teste seg. 

- Vi støtter sterkt de kommunene som har bedt innbyggerne ikke reise til de aktuelle kommunene, det er en god anbefaling for alle innbyggerne i Trøndelag, sier fylkeslege Jan Vaage.

- Vi oppfordrer også alle trønderne til å følge lokale og nasjonale smitteverntiltak ekstra nøye i tiden fremover, sier Vaage.

-Snakk med arbeidsgiveren
Statsforvalteren anbefaler tilreisende fra østlandskommunene om å teste seg for Covid-19. Det gjelder også personer som har hatt gjester fra disse kommunene. I tillegg oppfordres det til å begrense sosiale kontakter til et minimum.

- Det kan også være lurt å ta en samtale med arbeidsgiver om du er usikker på om du kan møte på jobb dersom du har vært på reise, eller hatt besøk av gjester, fra Oslo-regionen, sier fylkeslege Vaage.

I øyeblikket er 25 kommuner rundt Oslo underlagt strenge regler og forskrifter for å forsøke å stoppe spredning av det muterte viruset. Det bor rundt 1,5 millioner mennesker i dette området. 

[annonse]

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.