Halvor Trefjord og Kristian Klocke inviterer til åpen dag i de nye lokalene til visningssenteret på Stranda lørdag. (Foto: Kathinca Andersen Hilstad)

Visningssenteret flytter til sentrum - åpen dag lørdag

Bjørøyas visningssenter har nå flyttet til Lauvsnes sentrum og inn i de tidligere lokalene til Aqua kompetanse og NTE. Lørdag blir det åpen dag i de nye lokalene.

Halvor Trefjord og Kristian Klocke jobber på visningssenteret til Bjørøya, og de gir folk et innblikk i oppdrettsnæringa.

Lørdag byr de på grillet laks og ribtur ut til et oppdrettsanlegg - alt gratis. De viser også visningsfilmen. Samtidig må hensynet til smittevern tas på alvor.

- Vi vil ha to ansatte i inngangen som registrerer alle gjestene og passer på at vi ikke overstiger det antallet gjester vi har lov til å ha samtidig inne på området, sier Kristian Klocke.

 

Gratis laks og ribtur

Inne på området kan folk hente seg grillet laks og drikke, melde seg på ribturen eller vente på neste visning av filmen om oppdrettsnæringa. Ribturen ut til anlegget tar cirka 30 minutter, avhengig av hvor mange som melder seg på.

I det er det to anlegg som er godkjent for visning, Kråkholmen og Eldviktaren i Jøssundfjorden.

– Nå har vi stor fisk på Kråkholmen. Den blir snart slaktet, og da blir all visning flyttet over til Jøssundfjorden. Det tar 10 minutter å kjøre til Kråkholmen og 15 minutter å reise til Jøssundfjorden, forteller Halvor Trefjord.

 

[annonse]
Rekrutterer ungdom 

Visningssenteret arrangerer turer for barn og ungdom fra barnehagealder og helt opp til høyskolenivå. Men senteret har også tilbud om turer for turister og ulike firmaer, som ønsker en dagstur eller har dette som en del av et større opplegg med faglig innhold.

– Vi har hatt gjester i alle aldre, fra 2 til 87 år, sier han.

De ansatte på visningssenteret produserer det meste av innholdet selv, men de leier også inn noen profesjonelle fotografer.

– Det er Kristian som nå tar over stafettpinnen med å produsere innhold, legger Trefjord til.

Visningssenteret er med å på øke interessen for oppdrett hos de unge, slik at flere velger å ta utdanning innen akvakultur, mener Halvor Trefjord og Kristian Klocke.(Foto: Kathinca Andersen Hilstad)

 

Arrangerer sommerturer

Før pandemien kom, fikk besøkende se en video innendørs før de ble kjørt ut til anlegget. Men det ble ikke lenger mulig på grunn av smittevernreglene.

- Vi kunne ikke ta gjester inn i det gamle lokalet under pandemien, og derfor startet vi med sommerturene der vi droppet videopresentasjonen og gjorde turene på sjøen mer innholdsrike, sier Kristian.

Visningssenteret var tidligere lokalisert på Bjørøystøa på Løvøya. Ved å flytte senteret til sentrum rett ovenfor butikken, blir det langt mer synlig. Og de har allerede merket en økning i besøket.

– Folk ser at vi er her. Hvis vi står nede ved kaia med båtene, kan folk finne på å komme bort til oss for å spørre hva vi gjør. Når de får høre hva vi driver med, blir de jo gjerne med på en visningstur. Noe som alle sammen syns er veldig spennende og morsomt, sier Kristian Klocke.