Anastasia Doroshyna (til venstre) og Eldri Sivertsen Trana inviterer folk til å ta turen innom håndarbeidsutstillinga i Miljøbygget.

Utstilling med hånd­arbeid fra Flatanger

Utstillinga "En tråd - mange teknikker" ble åpnet av ordfører Olav Jørgen Bjørkås tirsdag.

Museet Midt står bak vandreutstillinga og har satt den opp, men alt av håndverk er samlet inn lokalt og laget av flatangringer.

- Noe er nytt og noe er gammelt. En gammel nattkjole er kanskje den eldste. Den er trolig rundt 150 år, sier Eldri Sivertsen Trana, leder for frivilligsentralen, som har brukt jungeltelegrafen for å få inn alle produktene.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås åpnet utstillinga tirsdag, og den blir stående til 4. november.

Utstillinga viser fem forskjellige teknikker; veving, sying, strikking, brodering og hekling.

- Vi ønsker å vise fram de forskjellige teknikkene og løfte dem fram i lyset. Interessen for tekstiler er på vei opp. Det handler om bærekraft og gjenbruk. Her kan folk se hvor mye fint og artig det går an å lage, sier kultursjef Anastasia Doroshyna.

Skolene skal besøke utstillingen, men den er åpen for alle og står i hallen på Miljøbygget. Den er åpen til 4. november.

- Vi har lett etter å få inne noe som er spesielt for Flatanger, men det har vi ikke funnet. Hvis noen har innspill, må de gjerne ta kontakt, sier Eldri Sivertsen Trana.

Dette er noe av broderiene laget av flatangringer som er utstilt på Miljøbygget.

Mange har et forhold til Singer symaskin, og den er med på utstillinga.

[annonse]

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.