Ungdomsklubbens lokaler er stengt, og i stedet benyttes 1.etasje i samfunnshuset som klubblokale. Men fire elever i 10.klasse mener det tilbudet ikke er godt nok.

Ungdomsklubben i Flatanger er stengt

Klubben hadde lokalet i kjelleren på samfunnshuset, Klubben er nå stengt på grunn av ingen ventilasjon, som har ført til fukt og muggsopp i lokalet. Nå har vi et midlertidig lokale i første etasje i samfunnshuset.

--------------------
DEBATT: Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for artikkelforfatternes synspunkter.
--------------------

Det midlertidige lokalet er tomt, vi har bare ett pingpong bord og en «kiosk» hvor vi kan kjøpe godteri. 

Vi har vært i kontakt med Oppvekstkontoret, og fått informasjon om at kommunen per i dag ikke har en formell plan for ungdomsklubben.

Det eksisterer en prosjektgruppe med parter fra blant annet næringslivet og tidligere kommunalt ansatte, som har tatt initiativ til å utrede en ide om flerbrukshus i forbindelse med idrettsanlegget (nye kunstgressbanen). 

Kommunen er per i dag kun koblet som en observatør eller deltager på de møtene, for å være orientert om det som skjer i den prosjektgruppa. Det er ikke noe kommunalt prosjekt som er igangsatt.

Ikke bygg med det første

Rapporten om inneklimaet kan kanskje gjøre at prosessen blir litt fremskyndet, og realiteten å bygge et bygg på den dimensjonen må i så fall planlegges og finansieres, så det blir uansett ikke noe nytt bygg med det første.

Derfor må det foreligge en god plan for et midlertidig sted for klubben, som kan benyttes som klubblokale, en annen plass en lokalene vi er i dag (1. etasje i samfunnshuset).

Må finne et egnet lokale

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Vi må finne et lokale som er egnet hvor klubben kan holde til en stund fram til et mulig bygg står. Det kan være snakk om ett eller flere år, så da er det greit at vi får en plass hvor vi kan ta med sakene fra klubben, og innrede sånn som klubben skal være egentlig. Per i dag så har kommunen ikke funnet noe lokale som er egnet til det. 
sier kultursjefen i samtale med oss

Vi vil ha en fungerende klubb oppe å gå igjen så fort som mulig, vi har ingen ting å gjøre. Klubben skal være en plass hvor vi kan samles to ganger i uka for å høre på musikk, spille spill, se film eller bare være sammen. Vi savner de mulighetene, og vil ha det gode tilbudet som vi hadde før tilbake.

Av Dennis Aakervik, Olaf Severin Hårstad, Olve Olai Wibstad, Magnus Tyldum Ribsskog 

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.