Sverre Wibstad Angen (til venstre) og Herman Sæther Haagensen gikk videre til UKM-festivalen med «Slottet», en rekonstruksjon av Det Kongelige Slott i Minecraft. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog)

UKM-festival for 350 ungdommer

I helga møtes over 350 ungdommer til UKM regionfestival i Namsos – den første festivalen på to år.

Ungdommens kulturmønstring har hatt to års pause på grunn av korona, men fra fredag til søndag er det endelig klart for Trøndelags største kulturarrangement for ungdom.

– På scenen blir det 87 unike innslag fordelt på fire sceneforestillinger. I tillegg har vi en kunstutstilling med over 63 kunstverk, forteller Anna Josefine Kvaløsæter, fylkeskontakt UKM i en pressemelding.

Nadia Debes gikk videre til regionfestivalen med "En svak stemme", en komposisjon i musikk, dikt og bilde. (Arkivfoto: Magnus Tyldum Ribsskog)

Regionfestivalen i Namsos samler ungdom fra de tidligere nordtrønderske kommunene. Sørdelen har sin regionfestival i Bjugn 13. - 15. mai.

Stort festivalområde 

Namsos kulturhus er hovedarena for regionfestivalen i nord, men også andre lokaler blir tatt i bruk for å skape et unikt festivalområde.

– Utenfor Lagré blir det et eget festivaltelt,  og for deltakerne blir det både 80-tallsparty, åpen scene og muligheter for ulike workshops gjennom helga, sier Anne Kathrine Nyland, kontaktperson for vertskommunen Namsos. 

Deltakerne kan sjekke ut både steel drums, hip-hop, lydteknikkurs, slampoesi og e-sport i løpet av helga.

– Ungdommene kan også bli med i en helt egen e-sportturnering, der selve finalen vil være på  scenen under siste forestilling på søndag. En egen gruppe ungdommer har i den senere tiden jobbet hardt med å planlegge små og store sosiale aktiviteter for deltakerne gjennom helga, forteller Tor Erik Munkvold, som også er fylkeskontakt for UKM. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Billetter og direktesending

Har du lyst til å se hva som rører seg innenfor ung trøndersk kultur, kan du ta turen til Namsos til helga eller følge direkte på nett. 

- Det er mulig å bestille billetter til de ulike forestillingene i Namsos kulturhus, og du kan også følge sceneforestillingene via stream på ukm.no, sier Anna Josefine Kvaløsæter.

Det vil også være liten biscene ved Namsos Amfisenter lørdag kl.11.30. 

 - Endelig kan ung kultur møtes – og sammen med ungdommene og Namsos kommune gleder vi oss til ei hel helg fylt med nye vennskap, opplevelser, masse aktiviteter, ung kunst og kultur, sier Kvaløsæter.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.