Stø kurs mot knallsuksess

"På (u)stø kurs" er navnet på årets revy, den 24. i rekken. Etter premieren kan revygjengen gjerne fjerne en bokstav. For Staut er på stø kurs - mot suksess nok en gang!

Suksessformelen består av en god miks av egenproduserte viser og sketsjer med alt fra lokale til internasjonale poenger.

Legg til en dedikert gjeng skuespillere som også er fantastiske sangere, et godt revyband, gode hjelpere bak og foran scenen - og du får en forestilling i toppklasse!

Storbanken blar opp
Blant årets glansnummer finner vi "Ny giv på industriområdet". Mens en næringsaktør i Flatanger sliter med å få fullfinansiert sitt prosjekt, har naboen tilgang på "storbanken" som ikke akkurat sitter på pengeboka.

Ikke noe problem med finansiering når "storbanken" blar opp. Fra venstre: Inge Finnanger, Øivind Strøm, Roger Bendiksen og Morten Hågensen. Ikke noe problem med finansiering når "storbanken" blar opp. Fra venstre: Inge Finnanger, Øivind Strøm, Roger Bendiksen og Morten Hågensen.

Aktørene i "dramaet" er mesterlig karikert, og det levnes ingen tvil om hvem skuespillerne gestalter. I år nevnes folk med sitt egentlige navn. Dermed får de som ikke kjenner igjen situasjonen eller karakterene, et bedre innblikk i handlinga. Så får heller de omtalte ta det som en ære å bli nevnt i revyen.

Omsvermet kar på "rognkjeksa", Roger Bendiksen omgitt av Camilla Hågensen, Ida Christine Myren og Linn Sofie Mork. Omsvermet kar på "rognkjeksa", Roger Bendiksen omgitt av Camilla Hågensen, Ida Christine Myren og Linn Sofie Mork.

Fra samme område fant Staut også inspirasjon til sangen "Ein dag hos rognkjeksa", der den eneste hanen i kurven får oppleve stor popularitet.

Gjenkjennelsen for Statland-publikummet var tilsvarende stor da Roger Bendiksen trådte inn på scenen i "Kjapt levert".
Kommunebingo
Både Erna Solberg og Jan Tore Sanner avla revyen et besøk, og tema var selvsagt kommunesammenslåing.

[annonse]
Kommunalministeren prøvde flere varianter for å finne kommuner som naturlig kunne høre sammen, uten å vinne gehør. På Statland prøvde han kommunebingo, men møtte en handlekraftig drosjeeier som ikke fant seg i hva som helst...

På klingende summørsk prøver Linn Sofie Mork som Namsos-ordfører å overtale sine ordførerkolleger Roger Bendiksen, Øivind Strøm, Inge Finnanger og Morten Hågensen. Til venstre Torunn Strøm som Erna Solberg. På klingende summørsk prøver Linn Sofie Mork som Namsos-ordfører å overtale sine ordførerkolleger Roger Bendiksen, Øivind Strøm, Inge Finnanger og Morten Hågensen. Til venstre Torunn Strøm som Erna Solberg.

Erna Solberg forsøkte i "Ailjdri i livet" å få ordførerne i Midtre Namdal med på en variant av "Sammen for livet". Tross iherdig jobbing fra Namsos-ordfører Arnhild Holstad, framifrå spilt av Linn Sofie Mork med Hareid-dialekt, gikk forsøket i vasken.
Bistand med befruktning
Blant revyens desiderte høydepunkt, finner vi Morten Hågensen som befruktningskonsulent. Med to kofferter og en fargerik tversover, kommer han inn på scenen. Oppdag: Økt antall barnefødsler i Flatanger og Statland.

Med reagensglass tilpasset enhver størrelse, forsøker befruktningskonsulent Morten Hågensen å øke folketallet i Flatanger og Statland. Med reagensglass tilpasset enhver størrelse, forsøker befruktningskonsulent Morten Hågensen å øke folketallet i Flatanger og Statland.

Metodene er nok ganske så utradisjonelle, og folk vrir seg av latter. En monolog som absolutt har potensial i seg til å nå langt også om det meldes på til NM i revy neste år.
Flyktninger
Staut har en god tradisjon med å legge inn nummer til ettertanke i revyen. I år var flyktningkrisa et naturlig tema å ta tak i for revymakerne, og det resulterte i den flotte visa "Ferr ikke længe sia".

Torunn og Øivind Strøm framførte visa, der de minner oss om at det ikke er så lenge siden vi selv var på flukt. "No så e vi mett og fri", synger de, og spør hvor lenge det vil vare.

Til ettertanke: Visa "Ferr ikke længe sia" med Torunn og Øivind Strøm som solister. Til ettertanke: Visa "Ferr ikke længe sia" med Torunn og Øivind Strøm som solister.
På ville veier
Glansnumrene sto som nevnt i kø, og ikke alle kan nevnes her. Men vi tar med et siste eksempel, nemlig "På ville veger".

Her møter vi oppmålingsingeniøren som har sitt svare strev med å sette opp de nye veinavnskiltene. Bedre blir det ikke når han får hjelp av en lokal helt.

- Vordvei'n starta her før den vart bygd, fastslår hjelperen, som hadde mye på hjertet om historikken på Utvorda.

Se videoklipp fra "Eltric":

Med tidlig påske, har ildsjelene i Staut i år hatt kortere tid enn normalt til å skrive og øve inn revyen. De startet å skrive i romjula som tradisjonen er, og har dermed hatt under tre måneder på å lage en full revy med 21 egne nummer. Det står det respekt av, og da lever vi godt med at suffløren måtte trå til et par ganger.

Staut pakker turnebussen og kjører til Utvorda for å vise revyen onsdag 23. mars, og Lauvsnes får besøk lørdag 9. april.

Løp og kjøp billett, for sjelden har Staut levert mer valuta for pengene!