Geir Håvard Korsnes og Moncia Rakvåg deltok på mulighetskvelden på Statland, og de er nå på utkikk etter drivere til Fossekailn.

Søker drivere til Fossekailn

Monica Rakvåg og Geir Håvard Korsnes overtok Fossekailn på Statland i fjor, og nå er de på utkikk etter noen som kan drive restauranten og puben.

– Vi kjøpte Fossekailn fordi vi ville ha litt liv på Statland. Den er viktig for bygda, både fastboende og tilreisende, og vi vet at den har et stort potensial, sier Monica Rakvåg.

Ekteparet har hatt feriehus på Statland siden 2009. De er begge i full jobb på Steinkjer, og har helt siden overtakelsen vært på utkikk etter drivere.

Populært tilbud

I fjor sommer drev de puben selv i halvannen måned, og det var svært populært.

De skulle så gjerne også ha åpnet restauranten, men da trenger de noen som kan drive både den og puben.

– Hvem kan dette passe for?
– Det passer for noen som har lyst til å drive en attraktiv, trivelig og forholdsvis ny restaurant. Det kan være et par, der den ene er kokk. Det kan også være en vennegjeng som deler på oppgavene. Vi er åpen for mange ideer og forslag, så det er bare å ta kontakt, sier Geir Håvard Korsnes.

Han forteller at det er flotte lokaler og et stort kjøkken med alle fasiliteter på Fossekailn.

Drift fra vår til høst

Monica og Geir Håvard ser at det neppe er grunnlag for helårsdrift, men fra tidlig vår til sen høst vil det absolutt kunne være et attraktivt sted å drive, mener de.

[annonse]
Paret tok turen fra Steinkjer til folkemøtet på Statland i forrige uke. Der ble Fossekailn hyppig nevnt som ett av de viktigste tilbudene i bygda.

Fossekailn ligger flott til på Statland, og har restaurant med stort kjøkken og pub. (Foto: Privat)

 – Hva gjør dere hvis dere ikke får tak i drivere?
– Da må vi drifte puben på et vis, med innleie av folk pluss at vi må trå til litt selv, sier Geir Håvard, men begge håper at det skal lykkes å få noen til å ta på seg drifta.

Uansett hvordan jakten på nye drivere går, vil puben åpne til sommeren. Men allerede palmehelga blir det revy-pub fredag og lørdag, på oppfordring fra Staut teaterlag som da viser revyen «På gult nivå».

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.