Smitte­utbrudd på Bangsund skole

17 barn og voksne tilknyttet Bangsund skole er nå smittet av korona. Skolen innfører hjemmeskole fra fredag.

Det er nå totalt 13 elever ved Bangsund skole som har testet positivt på korona. Elevene er fordelt på fire klassetrinn. I tillegg er tre foresatte og en av skolens ansatte smittet, melder Namsos kommune i en pressemelding.

God oversikt

Elevene ved Bangsund skole går over til digital undervisning fra og med fredag 17. desember.

– Vi mener å ha god oversikt over situasjonen, og arbeider systematisk med tiltak for å sikre kontrollen videre. Derfor gjennomfører vi undervisningen digitalt de tre siste skoledagene før jul, forteller Knut Storeide, virksomhetsleder for grunnskole i Namsos kommune.

Barnehager på gult nivå

Barnehager i Namsos kommune fortsetter på gult nivå i henhold til den såkalte trafikklysmodellen som regulerer smitteverntiltak i barnehager og skoler. Denne vurderingen er gjort i samråd med kommuneoverlegen.

– Barn i barnehage, som er husstandsmedlemmer av smittede personer i det pågående utbruddet på Bangsund skole, skal gå i sju dagers karantene. Det vil si at de i denne situasjonen ikke er fritatt fra unntaket om karanteneplikt for barn og unge under 18 år, sier Roger Sæthre, kommunalsjef for opplæring og oppvekst.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.