Namsos opplevde forrige uke en ny rekord i antall smittede med korona.

Smitte-rekord i Namsos - 8 av 10 tilfeller er omikron

Den siste uka er det registrert 107 nye smittede i Namsos kommune. 8 av 10 har fått den nye omikron-varianten.

107 smittede er det høyeste smittetallet i kommunen i løpet av en uke gjennom pandemien så langt, skriver Namsos kommune i en pressemelding.

Kommuneledelsen og kommuneoverlegen vurderer de økte smittetallene som forventet.

– Vi ser at over 80 prosent av de som nå tester positivt, er smittet med den nye og mer smittsomme virusvarianten omikron. De smittede er mindre syke, med mildere symptomer, sier fungerende kommuneoverlege Haldor Holien.

Kjent smittevei

Det meste av smitten har kjent smittevei. De fleste har blitt smittet av personer de bor sammen med, personer som allerede er registrert som smittet.

Noe smitte er også såkalt importsmitte, det vil si smitte etter reise utenfor kommunens grenser. Det er med andre ord snakk om lite såkalt villsmitte, melder kommunen.

16 smittede i skoler og barnehager

Totalt 16 barn og ansatte i kommunens skoler og barnehager testet positivt på korona i løpet av forrige uke.

– Vi opplever for tiden noe smitte på flere av våre skoler. Vi jobber nå spesielt for å ivareta god og forsvarlig drift på gult nivå i den såkalte trafikklysmodellen for smittevern, sier Knut Storeide, virksomhetsleder for grunnskolene.

[annonse]
Gult nivå betyr at elevene kan undervises på skolen.

Knut Storeide opplyser at det kan bli aktuelt å vurdere å sette hele klasser i karantene. Dette kan skje ved behov for å få oversikt over smittesituasjonen og slik kunne ivareta fortsatt drift på gult nivå.

– Det gode samarbeidet mellom smittesporingsteam, kommuneoverlege og oppvekstsektoren skal forsterkes ytterligere framover, sier virksomhetslederen for grunnskolene.

Namsos helsehus

Ved Namsos helsehus er 10 personer rapportert smittet siste uke, etter et koronautbrudd blant beboere og ansatte. Kommuneoverlegen mener å ha oversikt over smittesituasjonen på helsehuset.

– Det er viktig å huske at man skal rapportere til kommunen om man tester positivt på hurtigtest. Ring da kommunens koronatelefon, sier fungerende kommuneoverlege Haldor Holien.

Han oppfordrer alle innbyggere til å vaksinere seg, holde seg hjemme ved sykdom og ha lav terskel for å teste seg ved mulige symptomer på korona.

Overhalla og Steinkjer

Overhalla kommune meldte søndag om 17 nye smittetilfeller siste uke, og mandag var det tegn på en betydelig økning i antall smittede. 

- Vi har en uavklart smittesituasjon som blant annet kan berøre flere trinn ved Overhalla barne- og ungdomsskole (OBUS). Vi gjennomfører nå derfor et testregime hvor vi ønsker at alle elevene testes med hurtigtest hjemme, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Steinkjer testet 166 personer positivt for korona i løpet av siste uke. 17 kunne hatt en bedre vaksinasjonsstatus, opplyser kommunen. De fleste av disse var uvaksinerte voksne.

Det er ikke meldt om smittede i Flatanger eller Osen.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.