Styreleder Frode Blakstad ledet et allmøte i Bjørøya mandag, og han sier at selskapet skal drives videre i Per Antons ånd.

Skal drive videre i Per Antons ånd

Skrevet av Ove Magne Ribsskog
01.02.2021 20:21 - OPPDATERT 11.02.2021 23:18

Alle ansatte i Bjørøya deltok mandag i et allmøte for å minnes Per Anton Løfsnæs, og for å stake ut kursen videre. Familien setter stor pris på all støtte de har fått de siste dagene.

- Per Anton var svært godt likt som leder. Det er viktig å videreføre selskapet i hans ånd, sier styreleder Frode Blakstad.

Han ledet allmøte i Bjørøya klokka 12 mandag, der alle ansatte deltok - enten fysisk eller via Teams. Deretter var det møter i ledergruppa, der styremedlemmer og eiere deltok.

- Per Anton var engasjert og entusiastisk. Bjørøya er et godt styrt selskap med en god organisasjon. Om fanebæreren er borte, skal vi brette opp ermene. Samtidig skal vi kjenne på savnet og sorgen, sier Frode Blakstad.

Som styreleder går han nå inn og tar ledelsen i selskapet, inntil det kommer en mer permanent løsning.

- Hva skjer i dagene framover?
- Det er et godt fungerende styre og en god organisasjon. Det blir ikke så store endringer. Vi skal fortsette der Per Anton slapp. Vi skal klare å ivareta rollene våre på en slik måte at vi kan utvikle Bjørøya videre. 

Blakstad påpeker at begge eierfamiliene i Bjørøya støtter opp og vil backe opp styret i det videre arbeidet.

Et sjokk for de ansatte

Hovedtillitsvalgt Hans Martin Flasnes i Bjørøya sier at alle ansatte ble oppringt lørdag ettermiddag og kveld, og informert om det som hadde skjedd.

- Dette kom som et sjokk på oss alle, sier han.

Flasnes roser varslinga og det som ble gjort i forhold til de ansatte. De fikk tilbud om noen å snakke med, og det ble gitt anledning til å legge inn hilsener og kondolanser på en intern nettside.

[annonse]
Hans Martin Flasnes sier at dødsfallet kom som et sjokk på alle ansatte. (Arkivfoto)

- Folk ble veldig overrasket. Dette kom som lyn fra klar himmel. Folk er lei seg og savner ham. Per Anton hadde virkelig blomstret etter at han kom tilbake som daglig leder, og alt så veldig bra ut. Han hadde lagt en god plan framover, sier Flasnes.

Til allmøtet mandag var det pyntet med blomster og lys, og det var satt fram et bilde av Per Anton. - Jeg tror samtlige ansatte var med, sier Flasnes

- Hvordan blir det framover?
- Selvfølgelig blir det noen tøffe uker framover, men vi skal gjøre det beste ut av det. Vi har mye å henge fingrene i, etter at vi avsluttet samdrifta i sjøen med Midt-Norsk. Men vi har ledere og en styreleder som er godt rustet til å få det til, sier Hans Martin Flasnes.

Støtte som varmer

Ove Løfsnæs sier at all støtte og hilsninger varmer. Han er Per Antons bror, og medeier og styremedlem i Bjørøya.

- Vi føler på støtten fra dem rundt oss. Det er rørende, og alle skal vite at det setter vi stor pris på, sier han.

Både på sosiale medier og på andre måter har folk gitt uttrykk for sorg og støtte til familien og selskapet, etter Per Anton Løfsnæs' plutselige bortgang lørdag.

- Vi føler styrken fra lokalsamfunnet, og at lokalsamfunnet er med oss. Vi føler også veldig på støtte langveis i fra, fra oppdrettsnæringa og fra regionen, sier Ove Løfsnæs.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.