Oransje farevarsel for både nedbør, jordskred og flom i Flatanger og Nord-Trøndelag. (Kart: yr.no)

Regnvåt lørdag - oransje farevarsel

Det er ventet svært mye regn i Flatanger lørdag, og det er sendt ut oransje farevarsel for både nedbør, jordskred og flom.

Totalt kan det komme 70-130 mm i løpet av 24 timer, og Statens vegvesen har klassifisert faren for jordskred, flom og sørpeskred på rødt nivå lørdag.

Totalt kan det komme 70 -130 mm i løpet av 24 timer, inntil 160 mm på 48 timer. Mest nedbør vil det bli nord for Trondheim. Jordskredfaren avtar sakte etter at nedbøren avtar.

Bli hjemme

– Så langt det lar seg gjøre oppfordrer vi folk til å holde seg hjemme mens uværet pågår, sier seksjonsleder for drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune, Endre Rudolfsen, i en pressemelding.

Han opplyser at Trøndelag fylkeskommune har sammen med aktuelle driftsentreprenører forberedt fylkesvegnettet så godt de kan på den store nedbørsmengden, blant annet ved å åpne stikkrenner, grøfter og avløp i tilknytning til fylkesvegnettet.

Fylkeskommunen vil sammen med driftsentreprenørene følge situasjonen nøye gjennom helgen. Det er satt inn ekstra mannskapsressurser i den situasjonen vi står i, opplyser Rudolfsen.

- Vi ber publikum følge med på oppdaterte varsel på varsom.no og veitrafikksentralens trafikkmeldinger, evt. ringe telefon 175 (Veitrafikksentralen), sier han.

Enormt med regn

Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet mye regn fra fredag ettermiddag til lørdag kveld. I løpet av denne perioden kan det lokalt komme mellom 70 og 130 mm.

[annonse]
Farevarslene har tre nivå, gult for moderat, oransje for stor fare og rødt for ekstrem fare.

Ved så store nedbørsmengder som er ventet nå, er det fare for overvann, stengte veier og vanskelige kjøreforhold med fare for vannplaning.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.